Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur gör jag byta däck på en Goldwing 1800?

Ta bort hjulen från någon motorcykel är ett enkelt jobb. Ta bort bakhjulet från en Goldwing 1800 är lättare än på tidiga modeller eftersom den bakre enheten är lättare att koppla ur och åter engagera. Alla Goldwings använder en drivaxel för att överföra kraft från motorn till bakhjulet. Ta bort och installera om däcken är mer långtråkigt arbete. Processen verkar enkelt, men första gången de flesta människor försöker det, de hamnar i en brottningsmatch med däcket. Tålamod lönar sig, och övning ger färdighet. Saker du behöver
Skruvnyckelsats
motorcykel jack
Valve stem Tool Review Däck strykjärn
Glidmedel
Däck Tool Review Bead breaker
Tryckluft

Visa mer instruktioner
1

Ställ motorcykeln på sidostödet, och ta bort de fyra bultarna fender inställning med en skiftnyckel, sedan bort bakskärmen. Ta smärtor inte skada flikarna sadelväska. Lossa de fem bakaxel bultar med en skiftnyckel. Höj motorcykeln på en motorcykel jack.
2

Demontera bakhjulet genom att ta bort de fem bakaxel bultar med en skiftnyckel. Skjut ratten åt vänster för att lossa den från slutväxeln. Dra ut bakhjulet.
3

Ställ hjulet och däcket på en arbetsbänk eller liknande, förhöjd arbetsyta. Avlägsna ventilskaftet med ett ventilskaft verktyget och tömma däcket. Bryt vulsten på båda sidor av däcket med en sick brytare verktyg.
4

Avlägsna däcket. Börja med att applicera smörjmedel på den trasiga däcksfoten. Lyft pärlan på ena sidan över kanten med två däck strykjärn, sedan upprepa på andra sidan. Lyft av däcket från.
5

Installera det nya däcket. Börja med att vända proceduren du använde för att ta bort det gamla däcket slirar det nya däcket på hjulet. Vissa däck har riktade markeringar för att ange riktningen däcket är avsett att rotera. Justera markeringen däckets balans med ventilspindeln hålet. Montera ventilskaftet och ventil spindelmuttern. Lyft sakta däckvulsten över kanten. Använd smörjmedel som behövs. Pumpa däcket.
6

tillbaka hjulet och nya däck genom att vända det förfarande som används för att ta bort hjulet och däcket.
7

bort framhjulet genom att ta bort rotorn omslag och framskärm. Ta bort höger bromsok genom att lossa bromsok bultar med en skiftnyckel.
8

Demontera framhjulet att lossa och ta bort axelmuttern och bultar nypa med en skiftnyckel.
9

Ta bort och ersätta det gamla däcket genom att följa samma procedur i steg 4 och 5. Sätt tillbaka framhjulet genom att vända de steg du använde för att ta bort den från motorcykeln. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76209.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.