Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter ett däck på en resa Trailer

Även byta ett däck på en resa släpvagn är mycket lik byta ett däck på en bil eller lastbil, kan blotta storleken på släpet gör det svårare. En tung resa släpvagn väger oftast mer än en vanlig bil, vilket innebär att mängden fysisk ansträngning som krävs för att palla upp bilen och ta bort muttrarna kan ökas. Med verktyg som är specialkonstruerade för din resa släpvagn kan hjälpa, så kan veta grunderna i byta däck innan du stöter på ett problem på vägen. Saker du behöver
Flares
Jack eller Trailer Aid
hjulklotsar
Lufttrycksmätare
Däck järn
Nytt däck
Visa fler instruktioner

1

Flytta din bil och släp till ett säkert område. Eftersom dessa trailers kan vara väsentligt större än en vanlig bil eller lastbil, kan lugnt däckbyte kräva mer utrymme. Om den närmaste axeln inte är tillräckligt stor, flyttar till en parkeringsplats (om möjligt). Se alltid till att du arbetar på en plan yta.
2

Hitta din trailerns reservdäck (om din släpvagn inte redan har en extra, titta i sin instruktionsbok för däck specs så att du kan beställa en innan du behöver det). Ta reservdäcket och alla andra verktyg du behöver - till exempel ett däck järn - och ställa dem bredvid punktering. Fordonsindustrin hemsida Edmunds.com rekommenderar också att använda en lufttrycksmätare att testa lufttrycket i reservdäcket för att se till att det på lämpligt sätt är fylld.
3

Place hjulblock bakom alla hjulen (förutom den med punktering) på både resa trailer och fordonet. Dubbelkolla att ditt fordon är i växeln med nödbromsen på.
4

Lossa muttrarna på den punktering med ett däck järn (ett L-format verktyg som ger användarna mer inflytande när du tar bort klibbiga muttrarna), men ta inte bort dem. Den punktering bör fortfarande vara på marken vid denna punkt
5

Placera domkraften under bilen (läs bruksanvisningen för lämplig plats att placera domkraften, eftersom detta varierar beroende på fordonet. Utsläppande jacket på fel ställe kan skada vagnen). Du kan välja att använda en standard jack, eller ett verktyg speciellt konstruerade för en släpvagn som "Trailer Aid" (se Resurser). Ett verktyg som detta kan göra det lättare att ta upp en tung resa släpvagn. Höj din släpvagn tills punktering är helt från marken.
6

Pop navkapseln från punktering. Lägg det nedåt bredvid dig.
7

bort muttrarna lossade i steg 4 helt. Placera muttrarna inne i navkapsel. Detta gör att navkapseln att agera som en "skål" för att hålla muttrarna, och hålla dem från att rulla iväg.
8

Håll reservdäcket på plats så att den är i linje med hjulbultar. Detta steg kommer att bli lättare om du har två personer - en för att hålla däcket och den andra för att leta efter rätt inriktning. Skjut däcket på hjulet dubbar.
9

Placera muttrarna på nya däck, men dra inte åt dem ännu.
10

Sänk bilen från domkraften , men hålla hjulklotsarna plats.
11

Dra åt hjulmuttrarna du ersatte i steg 9. För att dra åt muttrarna, använd en "Five Star" mönster: skruven på första muttern (det kan vara någon av de fem på hjulets navkapsel), skruva sedan på muttern längst bort från den första. Installera muttrarna i detta mönster är bäst för fordonet, eftersom det garanterar korrekt inriktning av däcket och förhindrar onödigt slitage.
12

Pop navkapseln tillbaka till hjulet. Ta bort hjulblocken. Du är klar!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76207.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.