Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man balanserar Däck Lättmetallfälg

Däck underhåll på din bil har en avgörande inverkan på hur länge däcken slits, körkomfort och säkerhet. Eftersom däcken kan bli en dyr investering, hålla dem ordentligt rengjorda och balanserade kan försäkra en längre livslängd för slitbanan, bättre uppföljning och jämnare gång. De tunga fordonen i går hjälpte till att jämna och dämpa vibrationer, är bilarna produceras numera med mycket lättare chassi, vilket gör dem mottagliga för de minsta intolerans när det kommer till väg vibration och fjädringsvägen. Lättmetallfälgar, är mycket lätt genom sin konstruktion konstruktion, måste balanseras med särskild uppmärksamhet. Några alternativ finns för balansering aluminiumfälgar på rätt sätt. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack
Jack står
Tänger
diskmedel tvål
Bucket
Tire Rags pensel
thinner
Packning skrapa
Statisk balans maskin
Hjulvikter (lim) katalog Krita
Ägarens reparationshandbok
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Ställ fordonet shifter i parken eller neutrala, beroende på din typ av överföring. Lossa muttrarna fälg lug med ett däck järn men tar inte hjulen bort. Lyft bilen med en domkraft och placera två pallbockar under den främre ramen. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och placera två pallbockar under bakre ramen. Avsluta bort alla muttrarna med däck järn, ta hjulen från bilen och placera hjulen på marken.
2

Använd tång för att ta bort alla befintliga gamla hjulvikter på fälgarna. För stick-on vikter, använd en packning skrapa att raka dem. Fyll en hink med vatten och diskmedel tvål. Använd ett däck borste för att rengöra insidan och utsidan av varje däck och fälg, ta bort all lera och smuts. För väg tjära, målarfärg och cement, använd thinner och en packning skrapa bort uppbyggnaden. Fälgarna måste vara fläckfritt.
3

Ställ en statisk maskin bubbla balans på en plan yta. Titta ner på bubblan i fönstret spårvidd. Square bubblan precis i mitten av hårkorset genom att vrida på justerskruvarna vreden på 3-stativfötter. Placera en fälg över maskinen konen, utanför vänd uppåt. Tryck ner spaken på maskinen för att "flyta" däcket. Märka när bubblan sitter. Om bubblan sitter i läge klockan 9, kommer du placerar ökningar av vikter på 3 klockan.
4

loss 1/2-tums ökningar av vikt från den självhäftande remsan. Placera en 1/2-tums vikt mittemot bubblan position och notera bubblan rörelsen. Placera så många 1/2-inch vikter på fälgen efter behov för att centrera bubblan i fönstret mätare. Markera konturerna av vikterna på fälgen med en bit krita. Släpp spaken maskinen float, låta fälgen sitter på maskinens ram.
5

Avlägsna självhäftande baksida från lämplig mängd vikter du behöver. Tryck på vikter, klibbiga sidan nedåt, på fälgen läppen innanför kalkfläckar. Tag bort hjulet från balans maskinen och utför den exakta proceduren på resten av hjulen. Om en fälg kräver mer än 3 gram i vikt, plats hälften av vikten på insidan av fälgen mittemot den främre kanten vikt läge.
6

Förläng en rak linje kritmärket från framsidan av kanten på insidan av fälgen, vrid fälgen över på maskinen och säkra vikterna (för att halvera vikterna). När du är klar balansera alla däcken, placera fälgar tillbaka på fordonet och dra åt alla muttrarna med däck järn. Höj fordonet med domkraft och ta bort alla pallbockar. Avsluta skärpning alla muttrarna med momentnyckel, enligt din reparationshandbok specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76204.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.