Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Balansering av däck Metoder

Balansera dina däck och hjul bidrar till att upprätthålla en jämn slitage på däcket, så att den håller längre. Obalanserade däck kommer att lägga för mycket slitage på en del av däcket, vilket kan orsaka en del att bära ut snabbare. Detta kan orsaka dina däck att behöva bytas tidigare än normalt. Det finns flera metoder som används i balansera däck och hjul. Statisk balansering

Statisk hjul balansering kallas också "bubbla balansering." En statisk balansering maskin måste köpas från en automatisk verkstad antingen i din hemstad eller online. Denna maskin krokar upp till hjulet och visar saldot på ditt hjul med hjälp av en metod vattenpass. Du justerar då saldot på ditt hjul genom att ändra nivån på axeln genom att se till att vikterna i hjulet förblir balanserad. Bubblan i nivå skiftar från sida till sida när du justerar dessa vikter. När bubblan är balanserad i centrum, är ditt hjul balanserad och kan skruvas på plats igen.
Dynamisk balans

Dynamisk balansering använder en spin balansaxel som är ansluten upp till en dator. Denna typ av maskin finns hos din lokala bilverkstad. Denna metod bör endast användas av professionella mekaniker som det tar en gedigen förståelse för bilar. Maskinen är också för dyrt för de flesta vanliga bilentusiaster att tänka på. Hjulet kommer att monteras på maskinen och storleken på hjulet tas i datorn. När hjulet spinner, läser datorn balanseringen data på din ratten. Den använder dessa data för att hjälpa räkna ut hur mycket vikt man måste lägga till hjulet för att balansera det. Den visar också när denna extra vikt bör läggas. Denna vikt kan sedan justeras med mekaniken.
Permanent Balancing

Permanent balansering är en metod för balansering av däck som inte lägger vikt utan istället lägger vätska och torrt pulver till insidan och utsidan av hjulet och däcket. Detta pulver vikt läggs till däcket innan den är uppblåst, med hjälp av en injektion verktyg som kommer med pulvret. Permanent balansering kan inte slutföra ersätta alla typer av balansering, men det kan hjälpa dina däck hålla balansen längre. Enligt Lead Free Wheels hemsida, är denna metod för hjulets balansering särskilt används på lastbil. Hjulen på dessa lastbilar kan pågå över 100.000 miles, vilket gör regelbundna balansering dyrt utan användning av permanent balansering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76197.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.