Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man mäter mönsterdjup med mynt

Den rättsliga minsta däckets mönsterdjup är 2/32 av en tum . Om din slitbanan ligger på eller under detta varumärke , måste du köpa nya däck . Du kan mäta din slitbanan med en krona eller en fjärdedel . Beroende på var slitbanan träffar vissa mynt intryck , kan du snabbt få veta om dina däck bör bytas eller inte . Instruktioner
1 mynt

Place i däckets slitbana . Du kan använda en krona eller en fjärdedel . Testa flera områden i däckets slitbana så att du får rätt resultat .
2

Kontrollera att du myntet är heads - ner i slitbanan . Till exempel kommer du upp i presidentens huvud i slitbanan . Orden på myntet borde vara upp och ner . Addera 3

not där slitbanan träffar på myntet . Med ett öre , måste slitbanan för att täcka en del av Lincolns huvud . Om du mäter med den andra sidan av myntet , ska upp i Lincoln Memorial täckas . Om du använder en fjärdedel , bör en del av Washingtons huvud täckas .
4

Decode mätningarna . Tread röra bara toppen av Lincolns huvud innebär att det finns 2/32 av en tum av slitbanan vänster. Detta är den lagliga gränsen . Om din slitbanan mäter på denna nivå , är det dags för nya däck .

Slitbana röra toppen av Lincoln Memorial indikerar 6/32 av en tum av slitbanan , och trampa täcker en del av Washingtons huvud på kvartalet indikerar 4/32 av en tum av återstående slitbanan. Dessa är säkra mönsterdjup mätningar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76172.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.