Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Balansering av däck 101

Balansering nya däck är en nödvändighet. Balansera däcken på en bil ger föraren bättre kontroll på vägen, förhindrar däckslitage och håller bilar från att utveckla problem med hjullager. Obalanserade däck gör fordonen rida grovt eftersom däcket studsar upp och ner. Som däcket studsar, styra bilen är svårare eftersom däcken är inte stadigt på marken. Det är en enkel, grundläggande metod för att balansera ett däck som alla kan följa. Saker du behöver
Passenger
domkraft
modellera
Vegetabiliska skala
olika storlekar däckvikt klipp
Gummiklubba
Visa fler instruktioner

1

Kör fordonet med 60 mph på en rak, jämn väg. Se till att du gör det där det är lagligt. Medan bilen är på 60 mph, håll ett fast tag i ratten och håller upp ett pekfinger. Ta en passagerare titt på fingret för att se om det guppar. Om det guppar eller bilen känns som den vibrerar, är detta en indikation på en eller flera av dina däck är ur balans.
2

säkert Palla upp fordonet enligt jack instruktioner. Placera domkraften av däcket du vill balansera. Palla upp fordonet tillräckligt hög, så att däcket snurrar fritt.
3

bort navkapsel. Snurra däcket för hand. Om däcket stannar snabbt och stenar fram och tillbaka, är däcket inte är balanserad. Om däcken snurrar fritt flera gånger, är däcket balanserad.
4 p Om däcket är obalanserat, trycker en liten mängd lera ordentligt på toppen av insidan fälgen. Tillsätt ca 1/4-inch boll av modellera i taget. Ju tyngre sidan av däcket går till botten. Snurra däcket igen. Om däcken snurrar fritt längre, men stenar fram och tillbaka till mer lera. Upprepa spinning och tillsätta lera tills däcket fritt snurrar, och saktar ner naturligt utan en vaggande rörelse.
5

bort all lera och väg det. Hammer klippet däckvikt närmast vikten av leran på fälgen i mellan fälgen och däcket nära den plats där leran var placerad. Du kan använda mer än ett däck vikt, så den tillför upp till beloppet av lerans vikt. Snurra däcket, och kontrollera balansen. När däcket är balanserad, jack bilen ner, och upprepa processen på andra däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76168.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.