Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man tar bort Split Fälgar

Hjulen på stora fordon görs i två delar. Denna typ av hjul kallas en delad fälg. Den har ett hjul med en lägre pärla men ingen övre strängen. Den övre pärlan är en ring som håller däcket på hjulet. Uppdelningen fälgen måste avlägsnas med handverktyg för att bryta ringen lös så att däcket kan avlägsnas. Detta kan vara ett mycket mödosamt arbete att slutföra, och det kan vara farligt för en novis som inte vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att få ont om ringen dyker upp alltför snabbt. Saker du behöver Sida 3 - till 5-pound Mallet
Bead breaker
2 pry barer
Ventiltätning avdragare
Visa fler instruktioner
1

Ta bort ventilskaftet från däckventilen med ett ventilskaft avdragare genom att sätta in den slitsade änden i ventilen och skruva av ventilspindeln. Börjar inte arbeta på att ta bort delade fälgen tills däcket är helt tömd. Om du planerar att återvända här däcket på fälgen När maskinen reparerats, markera platsen för ventilen på däcket med krita. Detta kommer att hjälpa dig rada upp däcket när du ansluter den igen. Det bör också hålla däcket balanserad.
2

Bryt pärlan loss från ringen av den delade fälgen. Om du har en pärla brytare, kan du ansluta den under ringen och börjar bända ringen loss från däcket. Arbeta dig runt däcket tills däcket faller bort från ringen. Om du inte har en pärla brytare, måste du använda ett däck verktyg som ser ut som ett stort fan-formad mejsel med en trubbig ände. Placera detta verktyg mot den punkt där ringen och däcket uppfylla. Hit verktyget hård och fast med en 3 - eller 5-pound klubba för att tvinga den under ringen. Fortsätta arbeta runt däcket tills det lossnar från ringen.
3

in en platt nyfikna verktyg eller hävstång i springan där ändarna på ringen möts på hjulet. Bänd ringen uppåt och bort från fälgen. Skjut en andra spak i öppningen skapas av nyfikna att hålla den från att glida tillbaka. Fortsätt att bända och främja hålla spaken förrän du har tagit bort tillräckligt av ringen så att resten kan dras loss för hand. Detta kommer inte att ske förrän cirka två tredjedelar av ringen har pried löst.
4

Ställ ringen åt sidan och vända däcket över. Tag i undersidan av fälgen och dra den uppåt och ut ur däcket. Detta kan ställas åt sidan medan reparationen görs till däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70869.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.