Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Så monterar du ett däck manuellt

Montering ett däck utan hjälp av en specialiserad maskin är möjligt, och kräver lite i vägen för utrustningen. Vad som krävs är lite av brute force, under de inledande montering och försiktighet när du fyller däcket med tryckluft under de sista stegen. Om möjligt, arbeta med hjälp av ytterligare en person, inte bara att göra uppgiften lättare men också att ha någon i närheten i händelse av skada under de sista stegen. Saker du behöver
Däck
Wheel
Crowbar eller däck järn
smörjmedel (t.ex. olja eller såpa) katalog Luftkompressor
Straps
Visa fler instruktioner

1

Lägg din hjulet på marken. Smörj pärlan i dina däck, och placera däcket delvis på hjulet, i en vinkel.

Hukar sig av däcket, placera knäna på den del av däcket vidröra marken. Placera båda händerna på toppen av däcket, och tryck på knäna nere på botten av däcket med hela din kroppsvikt. Skjut den andra sidan av däcket ner med händerna, använda en vaggande rörelse för att göra det. Så småningom, kommer hälften av hjulet pop på plats i däcket.
2

Placera den platta i slutet av din kofot eller däck järn över kanten av hjulet. Spetsen på den platta änden bör bara vara under vulsten av däcket. Sakta bända däck järn mot dig själv, tills pärla av däcket dyker på plats över hjulet kanten. Det enda som kommer att hända i det område där du råkar vara nyfikna, så du måste upprepa processen runt omkretsen av omonterade däckvulsten, tills det helt täcker hjulet kanten.
3

Strap däcket ner till golvet. Börja blåsa upp däcket med tryckluft, med inte mer än 40 psi. Du kommer att höra ett knäppande ljud, vilket indikerar att botten pärla av däcket har satt ordentligt över hjulet kanten. Detta kommer att följas av den övre delen av pärlan. Fortsätt pumpa tills ungefär 3/4 av pärlan har satt på hjulet kanten.
4

Vänta eventuellt kvarvarande unseated däckvulsten till själva sätet från kvarvarande lufttryck. Om unseated däckvulsten återstår efter paus, sakta --- och i korta skurar --- lägga mer tryckluft tills resten av däckvulsten uppsättningarna på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70798.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.