Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Dodge Truck Tire Byta Instruktioner

En reservhjul, domkraft och däck-föränderliga verktyg är standard säkerhetsfunktioner som ingår i varje ny och "certifierade pre-owned" Dodge pickup. Det är viktigt att lära sig att byta däck på din bil innan du upplever en punktering eller punktering vid en tidpunkt då vägassistans är inte lätt tillgänglig. Du kan säkert byta däck på din Dodge lastbil på bara några minuter med hjälp enbart av de verktyg som ingår med din lastbil. Saker du behöver
reservdäck
Jack
Jack handtag
Jack förlängningsrör
hjulskruvnyckeln
rörtång
hjulblock
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en plan, jämn yta bort från eventuella mötande trafik. Om din lastbil har en automatisk växellåda, sätta trucken i "Park." För manuella växellådor, sätta trucken i "Reverse". Om du har fyrhjulsdrift, engagera "4L" alternativet på överföringen.
2

Avlägsna domkraften och däck-verktygsbyte från förvaringsfacket sitter under passagerarsätet.

3

bort reservdäcket. Montera uttaget handtaget enligt instruktionerna som medföljer din däck-byte verktygslåda, och fäst hjulet skiftnyckel uttaget förlängningsrör. Sätt in röret så långt som möjligt genom hålet på undersidan av den bakre stötfångaren, och vrid handtaget på hjulmutternyckeln moturs för att sänka reservdäck till marken.
4

Lossa, men gör inte bort, muttrarna på hjulet genom att vrida dem ett helt varv moturs medan hjulet är fortfarande på marken.
5

Montera uttaget enligt instruktionerna i din däck förändras verktygslåda eller användarens guide.
6

Placera domkraften under bakre delen av den undre länkarm vid byte framhjul eller under axeln mellan hjulet och chock fäste vid byte bakdäcken. Se din bruksanvisning för illustrationer av dessa platser om du är osäker på var du ska placera domkraften.
7

Höj bilen genom att vrida jack medurs tills däcket är precis tillräckligt långt från marken till Installera reservdelar.
8

bort muttrarna och hjul.
9

Sätt reservdäcket på fordonet och installera muttrarna. Dra åt muttrarna lätt, dra inte åt dem helt
10

Sänk bilen genom att vrida jack moturs tills alla fyra hjulen är säkert på marken
11 Avlägsna domkraften och dra åt muttrarna ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70775.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.