Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur du ändrar ett slanglöst däck på en fälg

skugga träd mekaniker brukade använda handverktyg för att ta bort bildäck från däck fälgar och ersätta dem. Modern, slanglösa däck kräver speciella maskiner och verktyg som skjuta, dra och spak de styva däck på eller av fälgen. De flesta butiker som specialiserat sig på däck reparationer har pneumatiska drivna däck maskiner för att göra arbetet. Handdrivna maskiner är tillgängliga för människor som bara ibland behöver montera eller demontera ett däck. Med någon typ av maskin, de åtgärder som är nödvändiga för att utföra jobbet är likartade. Saker du behöver
ventil stamceller Tänger verktyg
Däck maskin
Cone mutter
Bead breaker
Dismount arm
Monteringsarm
Air kompressor
Tvålvatten
ringtryckmätaren
Show More Instruktioner Review bort däcket
en

Använd ett verktyg ventilskaft för att avlägsna kärnan från ventilskaftet för att låta all luft ut av däcket ändras.
2

Montera däcket fast på däcket maskinen genom att placera däcket på mitten support bar och sedan tätt skruva på det konformade muttern som trådar på bäraren bar.

3

Avlägsna eventuella hjulvikter från kanten av däcket med en tång.
4

Tryck pärlan-breaking mekanism. På en pneumatisk maskin en kolv pressar ner på den övre sidan av däcket och en annan kolven driver upp på botten vulsten samtidigt lossa både i och utanför pärlor från kanten av hjulet. På en manuell maskin, kommer pärlan-breaking spaken göra den översta strängen först, varefter däcket måste avlägsnas från maskinen, vände över, placeras på maskinen och spaken dras en andra gång för att lossa botten sträng däcket.
5

Infoga däcket demonteras armen mellan vulsten av däcket och överkant av fälgen. Anslut den till stödstången sedan aktivera mekanismen, vilket gör att stödstången att vända, rotera demontera armen. Som den demontera armen roterar, vulsten av däcket sträckas upp en off av kanten av däcket fälgen. På en manuell modell, när demontera armen är på plats mellan däcket och fälgen, är centrum stödstången används som stödjepunkt, som demontera armen är manuellt bändas runt kanten av däcket lyfter den övre vulsten av däcket upp och över den övre kanten på däcket fälgen.
6

Lyft upp däcket tillräckligt hög den demontera armen kan införas mellan den övre kanten på däcket fälgen och den nedre vulsten av däcket. På en pneumatisk maskin, demontera armen då är återigen bändas tillbaka för att ansluta den till mitten support bar, är stödet bar ställdonet skjuts och demontera armen roterar runt kanten sträcker ett lyft botten pärla av däcket från toppen av RIM. På en manuell maskin, är mitt stöd återigen används som stödpunkt och demontera armen är bändas runt kanten, ta bort däcket från fälgen. Installera ett nytt däck Addera
7

Blöt ner det nedre pärla med tvålvatten. Detta är inte att rengöra däcket, det är att smörja den så att den glider på fälgen lättare och utan att skära i gummi.
8

Ange det nya däcket ovanpå fälgen, dra den till ena sidan och sedan glida en del av den undre vulsten över kanten av fälgen.
9

Ställ monteringsarmen på plats i kontakt med fälgen och vulsten av däcket precis där de rör vid kanten av däcket fälgen.
10

Anslut monteringsarmen på mitten support på en pneumatisk maskin och röra manövermekanismen så monteringsarmen roterar runt kanten av däcket sträcker sig och trycka vulsten över fälgkanten. På en manuell modell, tryck monteringsarmen mot centrumstödorganet använder den som stödpunkten som du hävarm monteringsarmen kring kanten av däcket, som sträcker sig och trycka vulsten av däcket på fälgen.
11

Smörj övre vulsten av däcket i tvålvatten.
12

Skjut en del av den övre vulsten av däcket över fälgen och positionen monteringsarmen.
13

Anslut en luftslang till ventilspindeln och fyll på luft tills lufttrycket dyker däcket på plats på fälgen.
14

Sätt tillbaka och dra åt kärnan ventilskaftet och sedan lägga luft tills korrekt tryck, uppmätt med ett däck tryckmätare, uppnås.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70774.html

Previous:
Next:

Flat Tires