Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

DIY: Motorcycle Tire Montering

Montering av en motorcykel däck kan göras säkert hemma med några billiga verktyg. Det kan göras solo, men med ett extra par händer kommer att vara användbar ibland för att hjälpa till att hålla ned allt. Däcket måste balanseras när den monterats. Balansering kräver speciell utrustning, så att däcket måste tas till ett servicecenter. Verktyg

Du kommer att behöva ett par däck strykjärn, ett par plast fälg beskyddare, ett ventilskaft verktyg, en gummiklubba och trä beat-blocket, tvålvatten och ett lämpligt stativ eller arbetsyta. En mycket billig och praktisk Stativet kan vara tillverkade av ett 20-gallon fat. Ta bort locket och skär en längd av gummislang tillräckligt länge för att täcka omkretsen av den övre kanten. Split gummislangen och glida på fälgen. Gör några hål i pipan strax nedanför gummi och fästa slangen med plast. Fylla pipan 1/3 full med sand eller vatten hjälper till att stabilisera det för att byta däck. Addera Bryta Bead

Lägg hjulet på stativet med ventilskaftet upp. Sätt på skyddsglasögon och ta bort kärnan ventilskaftet med ventilen verktyget. När däcket töms, tryck ner på däcket som om du försöker att rulla det från fälgen mot marken. Ett extra par händer är väldigt bra här. Placera trä beat-blocket så nära vulsten av däcket som fälgen kommer att tillåta. Vispa på blocket med gummiklubba tills kulan börjar att separera från fälgen. Fortsätt att trycka ned och arbeta dig runt däcket tills hela uppåtvända pärla är lös från fälgen. Däcket ska nu vara löst och kan rotera fritt runt kanten.
Ta bort Däck


Tryck ena sidan av däcket i den centrala delen av RIM. Detta kommer att ge dig slack du behöver för att få däcket strykjärn började. Dra slacksidan uppåt, placera en fälg beskyddare på fälgen i gapet, sedan in den böjda änden av däcket järn i springan. Peel nog av däcket upp för att få den andra däck järn in och börja skalar däcket från fälgen. Sätt in den andra kanten protector så snart den kommer att passa och arbeta runt däcket i motsatta riktningar tills den övre sidan av däcket dyker gratis. Ta bort hjulvikter från fälgen.
Installera det nya däcket


Blöt vulstområdet av däcket med tvålvatten. Placera däcket öppning över kanten på fälgen och tryck ner ordentligt. Arbetet däcket ner så långt du kan, sedan placera fälgen skydden på fälgen vid varje kant av däcket-fälg överlappning. Använda den raka änden av däcket järn, fungerar botten pärlan förbi den övre kanten på fälgen. Tryck sidan av däcket som är redan på fälgen i fälgen centrum för att få den slappa behövs för att rensa den fälg på den bortre sidan. Den nedre däckvulsten bör vara på fälgen på denna punkt. Upprepa processen med den övre vulsten. Rotera däcket så av märkningen med den positionen ventilskaftet är i linje med ventilspindeln. Blås med tryckluft som sittplats pärlorna. När du hör båda pärlor säte, eller pop, släppa ut luften och ersätta kärnan ventilspindeln. Pumpa däcket till manufacture'rs angivna trycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70746.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.