Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur berätta Oavsett Däck passar på fälgar

Om du byter däck, bör du först tala om de nya modellerna kommer att passa på fälgar på din bil. Eller om du uppgraderar dina fälgar, vill du se till att däcken passar. Framtagning av statistik du behöver för att göra dessa bestämningar är lätt. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Mät fälgar. Du letar efter total diameter, bredd och offset. Mät med ett måttband för exakta resultat. Fälgbredd mäts mellan flänsarna (den del som vulsten av däcket handen). Var noga med att mäta den från de specifikationer. Om du har en instruktionsbok för din bil, bör den innehålla den information och du kan spara tid genom att hoppa över denna mätning.
2

Bestäm om de nya däcken du vill ha passar din bil, och om de är lämpligt för den typ av körning du gör. Kontrollera däckets kod (sträng av bokstäver och /eller siffror skriftligt på sidan). Den första bokstaven anger vilken typ av fordon som de är för. "P" för personbilar, "LT" för lätt lastbil och "T" för ett reservdäck.
3

Kontrollera inter-diameter på dina däck och se till att den överensstämmer med diametern på fälgar. Du kan inte sätta en 15-tums däck på en 16-tums fälg eller en 17-tums däck på en 15-tums fälg.
4

Få däckets rekommendationer fälgbredd. Däcken har ganska flexibla sidoväggar, vilket ger dem möjlighet att passa ett rättvist urval av fälgbredd. Se till att dina däck passa inom räckvidd för din fälg bredd.
5

Subtrahera diameter dina fälgar från den totala diametern på däcken nu på fälgar (från slitbanan-mark att trampa-märkning) och dividera resultatet med två. Resultatet är din däcksidan höjd. Du kan också få denna siffra genom att multiplicera däckets noterat bredd (de första 3 siffrorna på sin kod efter brevet, mätt i mm) gånger däckets listade sidovägg höjd procent (siffrorna efter snedstrecket på sin kod: andelen av dess bredd ).
6

Jämför däckets sidovägg höjd till sidoväggen höjden de nya däcken. De bör vara så nära varandra som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70716.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.