Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur mäter Däck

När du köper nya däck, mäta deras bredd när de är på din bil för att se till att de är ordentligt pumpade och kommer inte att rulla ojämnt på dina hjul. Mäta dina däck är inte en övning i högre matematik, och du kan enkelt härleda den information du behöver. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
förstå koden
1

Kontrollera den första bokstaven på koden på sidan av däcket. Den talar om vilken typ av fordon det är ("P" för personbilar, "LT" för lätt lastbil och "T" för ett reservdäck).
2

Titta på de tre första siffrorna om koden av däcket, de som kommer efter den första bokstaven. De berätta dess bredd i mm om du mäter från sidovägg till sidovägg.
3

Läs Siffran efter snedstrecket på däckets koden. Den talar om däckets höjd (från kulan eller toppen av kanten till toppen av slitbanan), uttryckt i procent av bredden. Så "75" skulle innebära ett däck höjd mäter 75 procent av bredden i mm.
4

Kontrollera den första bokstaven efter snedstrecket i koden för däcken. Det visar däckets konstruktion: "R" för radial, "D" för diagonal partiskhet och "B" för gördel. De två sista är oftast äldre däck, som du inte ser ofta på moderna bilar.
5

Undersök de sista siffrorna på däcket koden (de som efter bokstaven anger dess konstruktion). Dessa tillstånd däckets fälg diameter i inches, som avgör vilken storlek på fälg däcken passar på.
Göra de mätningar
6

Mät bredden på däcket att se till att den överensstämmer med den angivna bredden. Om siffrorna är avstängda, är det antagligen under-eller över-uppblåsta.
7

Mät diametern på fälgen från topp till botten, utan även däcket i mätningen.

8

Bestäm däckets höjd genom att multiplicera dess uttalade bredd med den procentsats som anges på dess kod (till exempel motsvarar 240 gånger 75 procent 180 mm eller ungefär 7,086 inches).
9

Multiplicera däckets höjd genom 2 och addera resultatet till diametern för fälgen. Detta är den totala diametern på hjulet.
10

Mät däcket från marken till toppen av slitbanan för att se till att den överensstämmer med dina beräkningar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70715.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.