Bil motorskador överhettas

Omfattande skador uppstår i en motor som körs i ett överhettat tillstånd under en längre tid. Detta är anledningen till nästan alla fordon är utrustade med ett värme-mätare eller med en sensor som varnar föraren om motorn värme är för hög. När en motor överhettas, måste fordonet ska stängas av omedelbart för att undvika permanenta skador. Tätningar

Tätningar och packningar endast är konstruerade att tåla den värme som alstras i den normala driften av en motor. När motorn blir överhettad, sälarna börjar smälta, torka eller spricka - som alla kan orsaka läckage. Ventil spindeltätningar, till exempel, spricka efter ett Motorn blir överhettad. Detta leder till en variation av olje-relaterade problem, inklusive ökade utsläpp. Prestanda kan också äventyras om oljerester samlas på tändstiften eller runt insugsventilerna.
Knäckt Topplockspackning
p Om motorn blir varm nog, kan det spricka huvudet packningen. Värmen i motorn förorsakar metallen att expandera. Detta sätter press på topplockspackningen, som prydligt sitter på plats. Så småningom spricker det trycket packningen. När detta händer, vattenläckage in i cylindrarna hos motorn, som orsakar skada på andra delar. En sprucken topplockspackning är tidskrävande att reparera eftersom hela topplocket behöver tas bort för att komma åt den.
Skev Cylinderhuvud
p Om motorn blir extremt varmt eller om värmen varar under en lång tidsperiod, kan det varp metallen av cylinderhuvudet. Detta är mer vanligt på moderna bilar med aluminium topplock eftersom aluminium varp lättare än järn som används i äldre-modellbilar. En skev cylinder inte längre får riktigt tätar mot blocket. Den topplockspackning misslyckas så småningom i denna situation om problemet inte fångas och åtgärdas. Den skeva huvudet ensamt orsakar pågående problem med överhettning, och fordonet får inte på tomgång.
Serious Överhettning

När en motor blir varm nog för kylmediet att koka, ett antal händelser kan ske, vilka alla skulle kunna innebära slutet för motorn. Om kylmediet kokar i kylaren, kan det blåsa en slang av dess klämma, blåsa ett hål i sidan av slang-eller orsaka att värmeelementet att explodera. Vad är värre, i en motor denna varma, kanske kolvarna svälla. Detta skadar hålet, vilket innebär en mycket dyr motor reparation - om det kan repareras alls Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70174.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.