Hur man installerar ett elektriskt värmeelement Fläkt

Den elektriska kylfläkten på en bil är konstruerad för att slå på och stänga baserat på temperaturen i bilens motor. Om din bil blir överhettad vid tomgång, kan en dålig kylfläkten vara problemet. Alltid ha växeln som styr fläkten kontrolleras innan man investerar tid och pengar att installera en ny elektrisk kylarfläkt på ditt fordon. När det blir uppenbart att fläkten måste bytas ut, kan du välja att göra det själv. Detta är ett projekt som ligger inom förmågan hos de flesta amatör mekaniker. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Höj huven på bilen och låt motorn svalna för att förhindra att bli bränd på de varma materialen runt motorn samtidigt ersätta den elektriska kylfläkten. Undersök fläkt eller fläktar som kyler radiatorn att lokalisera ledningsnätet. Dra ledningsnätet som förser ström till fläktarna. Flytta den ur vägen.
2

Använd ett Ratchet och uttag eller en skiftnyckel för att ta bort skyddet runt kylfläkten. På vissa bilar, fläkten fästen är en del av detta skydd, men detta är inte alltid fallet. Skyddet hålls på plats av 5:56 insexskruvarna placerade runt kanten. Dra skyddet rakt upp och ut ur bilen
3

. Om fläkten är inte en del av denna enhet, kan du behöva flytta det något mot motorn för att rensa fläktarna som du extrahera den. Om fläkten sitter fortfarande kylarens fästen, använd Ratchet och uttag eller skiftnyckel för att ta bort skruvarna som kommer att vara runt dess omkrets. Lyft ut enheten ur bilen.
4

Skjut den nya elektriska värmeelement kylfläktaggregat ner i position bakom radiatorn. Använd Ratchet och uttag eller skiftnyckel för att installera skruvarna som håller den på plats. Om skyddet är en separat del, sänk den på plats runt fläkten tills du kan dra åt skruvarna för att fästa den mot kylarens fästen. Anslut ledningsnätet till fläkten för att slutföra jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69897.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.