Hur man byter en Express Van AC Kompressor

Luftkonditioneringen kompressor är en av de viktigaste komponenterna i en AC-system, bland annat om en Chevy Express van. Om du behöver byta van kompressor för att reparera systemet luftkonditionering, måste du ta hänsyn till trycket på köldmediet, liksom de komponenter som är i vägen, såsom luftfilteraggregatet. Processen kan variera om du arbetar på en 1997 eller äldre Express van. Saker du behöver
skruvmejsel
Wrench
Breaker bar och uttag
Ordet jack
Jack står
rörtång
Torxnyckel
insexnyckel
Gummiproppar
Visa fler instruktioner
kompressorn flyttas
1

Ansvarsfrihet köldmediet från luftkonditioneringssystemet. Gör detta genom att ta van till en licensierad fordonsindustrin luftkonditionering tekniker för att på ett säkert sätt hantera denna process.
2

Lossa klämman ansluta inloppet röret till luftfiltret med en skruvmejsel. Lossa klämmorna för luftfilterhuset och ta bort locket och luftfilter. Unbolt och ta bort kåpan och lossa den andra klämman och ta bort kanalen.
3

Vrid spännaren drivrem med en breaker bar och uttag för att lossa drivremmen och ta bort den från trissor.
4

Höj van främre änden med en domkraft. Placera domkraften under främre änden och sänka van på dem. Demontera höger hjul, ta sedan bort fender väl stänkskyddet med en Torx eller insexnyckel. Du måste göra detta på ett 2003 eller nyare Express.
5

Koppla de två elektriska kontaktdon på kompressorn. Det finns en koppling kontakt i fronten och en högtrycks-switch på baksidan.
6

Lossa ansvarsfrihet och linjer sug, lossa bulten för deras grenrör med en skiftnyckel. Anslut de öppna armaturer med gummi.
7

bort kompressorns bultar med din nyckel. Ta ut kompressorn från sitt fäste och från motorrummet. Addera Installera Compressor
8

Placera den nya kompressorn i fästet och fäst det med bultarna .
9

Anslut utloppsledningen /sug linjer med bulten på deras grenrör. Återanslut de elektriska kontakterna. Återanslut stänkskyddet och sätt tillbaka hjulet. Höj van ovanför domkraften. Avlägsna domkraften och lägre framsidan av van till marken.
10

Slip drivremmen på sina skivor i samma bana som tidigare. Följ schemat på kylaren kåpan för dirigeringsväg. Vrid spännaren med breaker bar. Trä på remmen på spännaren och släpp försiktigt på sträckaren att dra åt bältet.
11

tillbaka montering luftrenaren och intagskanal. Använd ett nytt luftfilter om den gamla är smutsig.
12

Ta van att få sin luftkonditionering sytem evakueras och laddas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69717.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.