Hur byter jag en termostat i en 1995 GMC Pickup?

Termostaten på en GMC pickup, som Sonoma, ligger under termostathuset, som skruvas fast på insugningsröret. Om din GMC pickup truck inte producerar värme inne i fordonet och inte rinner kylarvätska på passagerarsidan brädan, är den troliga orsaken till bristen på värme en dålig termostat. På grund av termostatens läge på toppen av motorn, är det en enkel komponent att ersätta. Allt du behöver är ett kit och några vanliga verktyg. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Shop handdukar
7/16-inch socket
Liten skrapa kit
termostat (inkluderar packning)
Visa fler instruktioner

1

Öppna GMC: s motorhuven och placera den på huven prop. Öppna kylarlocket ligger på toppen av värmeelementet. Öppna locket släpper trycket på kylsystemet. Eftersom systemet är trycksatt, öppna inte locket när motorn är varm.
2

Lokalisera termostathuset. Den övre kylarslangen ansluter till den. Ta bort klämman som håller fast slangen till termostathuset med en skruvmejsel. Dra slangen från huset. Har en butik handduk till hands i vätska fall radiator spill på insugningsröret. Addera 3

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostathuset till insugningsröret med en 7/16-inch socket. Lyft termostaten från insugningsröret.
4

Ta bort packningen från botten av termostathuset och insugningsröret. Använd en liten skrapa och en butik handduk att rensa allting.
5

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret och placera det nya i intaget. GMC motorer använder en litegrann ventil-stil mekanisk termostat. Den stora fjädern på termostaten går in i intaget med den långa pinnen vänd mot termostathuset.
6

Ställ en ny termostat packningen runt termostaten, på insugningsröret, och placera termostathuset på toppen av packningen. Fäst huset och packningen med 7/16-inch bultar.
7

Återkoppla kylarslangen till termostathuset och dra åt ordentligt med skruvmejseln.
8

Stäng kylarlocket, starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69696.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.