Hur jag blöder ut luften ur kylsystemet på en 2000 Toyota Celica GT?

När ett fordon blir luftfickor i kylsystemet, kan det orsaka att motorn överhettas. Luft i kylsystemet kan också orsaka vattenpumpen och termostaten inte fungerar. Borttagning av luftfickor från kylsystemet i en 2000 Toyota Celica GT är en ganska enkel process. Hela jobbet bör bara ta cirka 30 till 35 minuter att slutföra. Saker du behöver
Drain eller spillbacken
Rags
Flat stylade vice grepp eller tång radiator
1-gallon standard grön frostskyddsmedel (Finns färdigblandad: 50/50 vatten /kylvätska) katalog
Visa mer instruktioner
1

Börja med en kall motor. Placera droppskålen under kylaren, eller kylaren överrinningsflaskan. Ta bort kylarlocket från kylaren direkt. Om din Celica inte har en kylarlocket, ta sedan bort locket från kylarens tanken eller spill.
2

Kläm övre kylarslangen stängs med platta vice grepp eller tång radiator.

Billiga 3

Starta motorn. Slå på värmaren till full kapacitet, och växla väljaren att tina. Detta kommer att engagera värmeelementet, i händelse av att du har luftfickor där liksom. Låt bilen tomgång i ca 10 till 15 minuter.
4

bort tången eller grepp vice från övre kylarslangen, och låt kylmedelsflödet naturligt. Den luft som är instängd inuti kylsystemet kommer nu ut via toppen av element eller genom återvinningstanken. Om du märker någon av dessa platser bubblande, då processen fungerar. Om det inte finns några bubblor, klämma övre kylarslangen igen. Detta kommer att tvinga luften ut manuellt, via vattenpumpen och tryck i ledningarna.
5

Kör motorn i ytterligare 10 minuter när bubblorna börjar avta. Detta är att se till att du tar bort alla luftfickor, och inte bara de stora.
6

Fyll kylaren med kylvätska. I fallet med 2000 Celica, använd en 50/50 blandning av vanlig grön kylvätska och vatten. Toppa systemet med fordonet körs, tills det tar stopp med kylvätska, och överrinningsflaskan är på "Full Hot" märke. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69655.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.