Hur man byter en Jeep Cherokee Termostat

Byta en termostat på de flesta någon bil kan göras med lite auto reparation erfarenhet. Termostaten är alltid i en synlig och nåbar plats. Jeep Cherokee är ännu enklare eftersom termostaten ligger högst upp på motorn. Termostaten är en liten bit som hjälper till att reglera temperaturen i ett fordon. Saker du behöver
Termostat med packning och packning tätningsmedel Tillbehör
Tänger
Flathead skruvmejsel
mekaniker handske
1 gallon frostskyddsvätska
Tom skopa
handduk
Vattenslang
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i skuggan på en plan yta. Stäng av Jeep off och höja huven. Låt det sitta och svalna i minst en timme.
2

långsamt bort kylarlocket genom att vrida den med en tjock handduk. Detta kommer att absorbera all överskottsvärme och vätskor tryck. Var noga med att bära dina handskar. När du tar bort locket, förlänga din arm, skapar maximalt avstånd mellan dig och Jeep och vänd bort ansiktet för säkerhetsåtgärder.
3

Placera en tom 2-liters hink under själva framsidan slutet av Jeep. Lade sig under den främre änden av Jeep och lokalisera botten av radiatorn. Leta efter en liten, twist-off plug nära slutet av radiatorn. Det borde stå "Drain Plug." Placera hinken direkt under pluggen, och långsamt ta bort den. Låt frostskyddsvätska rinna helt.
4

Placera en vattenslang i toppen av radiatorn och slå på den. Slå på bilen och låta vattnet rinna genom kylaren och kylsystem för fem till tio minuter. Detta kallas spola kylaren, något du alltid bör göra innan du byter ut termostaten. Stäng av fordonet
5

. Sätt aldrig tillbaka kylarlocket eller avtappningspluggen.
6

Lokalisera breda svarta slangen direkt under eller i anslutning till, kylarlocket. Följ slangen till slutet, som kommer att vara motorn. Använd dina tång, pressa ändarna av slangklämmorna ihop och dra den tillbaka. Detta kommer att släppa greppet trycket.
7

Wiggle av slangen. Låt den överflödiga vätskan avloppet. Termostaten kommer att exponeras. Skruva loss de två muttrarna som håller termostaten på motorn. Använd en vanlig skruvmejsel, driva in en kil mellan termostaten och motorn, poppar ut.
8

Dra av blå eller svarta packningen som beseglades till motorn. Det bör lossna lätt.
9

Placera den nya packningen på med den medföljande tätningsmedel. Skruva den nya termostaten på, just på den plats och mönster som du tagit bort den gamla. Vicka den svarta slangen igen och fäst den med en slangklämma.
10

Sätt avtappningspluggen igen tätt. Fyll kylaren med en gallon av en lösning som är hälften frostskyddsmedel, hälften vatten. Vrid Jeep på att cirkulera frostskyddsvätska. Kontrollera efter läckor nära termostaten och avtappningspluggen. Medan Jeep körs, lägga till ytterligare en gallon av frostskyddsmedel /vatten-lösning. Detta bör helt råga. Placera kylarlocket på, och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69617.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.