Hur du ändrar en termostat på en Golf IV 1.6

Volkswagen Golf IV med 1,6-litersmotorn är en populär kompakt fordon för Volkswagen. Dess mindre storlek motor innebär att Golf är bra på gas och det kan gå nästan var som helst, men har den lilla motorn en vana för överhettning pga termostat fel. Om detta har hänt med din VW Golf så är det dags att byta ut termostaten. Det är, om du gillar känslan som du har en gammal Volkswagen Beetle där motorn var i ryggen och det fanns ingen värme inne i bilen för att hittas. Saker du behöver
VW Golf termostat
RTV packning Maker Review 9mm skiftnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera termostathuset med spåra den övre värmeelementet slangen från kylaren till den punkt där den ansluter till motorn. Den metallhölje att slangen ansluts till är på toppen av inloppsröret och kallas termostathuset. Ta bort de två 9mm skruvarna som håller kåpan på insugningsröret i VW Golf och skjut höljet och kylarslangen åt sidan för att komma åt termostaten.
2

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret och ersätta den med en ny. Slutet präglade med "Up" sticker ut från motorn. Termostaten sitter på en läpp som är under kylaren vätskenivån inne i insugningsröret.
3

Dra den gamla termostaten packningen bort av den övre delen av insugningsröret med fingrarna. Packningen kan fastna på insugningsröret. Använd ett rakblad för att skala av termostaten bort av insugningsröret om det har fastnat.
4

Placera en sträng av RTV-silikon på ytan av insugningsröret som omger termostaten för att skapa en tätning som förhindrar läckage mellan de samverkande ytorna hos insugningsröret och termostathuset. RTV silikon ersätter det vanliga termostaten packningen.
5

Placera termostathuset på toppen av RTV silikon och skruva tillbaka den på plats. Starta motorn och kontrollera tätheten vid anliggningsytorna. Ta läckage genom att dra åt skruvarna på termostathuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69494.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.