Vilka är de funktioner en bil Radiator?

Varje bil är utrustad med flera system som hjälper det smidigt. Dessa system hanterar bilens elektriska behov, dess bränsle distribution och förbränning, och dess värme och kyla. En av de viktigaste bitarna av värme-och kylsystem är kylaren. Även utformningen av radiatorn kan variera från bil till bil, gör sitt syfte inte. Lär dig hur perifera delarna bidrar till radiatorn framgång Kylning

huvudfunktion radiatorn är att omfördela värme skapas genom drift av motorn så att den inte kärvar eller överhettas. Detta sker främst genom kylaren design. Radiatorn viks ungefär som ett dragspel bälgar, ger det en stor yta. När varm kylvätska reser in i kylaren, flyr värmen höll i vätskan genom kylarens väggar. Kylarens stora yta gör denna process att ske snabbt. Efter kylaren kyler fluiden, kan fluiden cyklas tillbaka till motorn och processen upprepas.
Uppvärmning

Den andra huvudsakliga funktionen av radiatorn är att tillhandahålla värme till hytten hos fordonet. Detta görs genom värmaren kärna, vilket är en av de två grundläggande elementen i radiatorn. När en förare eller passagerare slår på värmen på instrumentbrädan, de värmefläkt blåser värmen från radiatorn in i hytten. Om radiatorn värmeelementet inte fungerar, kan det kringgås så bilen inte överhettas. Detta innebär också, dock att ingen värme kommer att skickas in i hytten, vilket inte är önskvärt.
Temperatur maintanence

Motorer behöver köras vid en ganska konstant temperatur. Trycket i radiatorsystemet, och omfördelning av värme från kylmediet, hjälper kylaren säkerställa att motorns temperatur inte avviker från den optimala, förlänger motorns livslängd.
Övriga funktioner

Flera perifera delar håller kylarens kyl-och värmesystem fungerar smidigt. Kylarlocket håller trycket i systemet, föroreningar som smuts och kemikalier ut ur systemet och ser till att kylvätskan kommer att resa till expansionen returtankens och tillbaka till motorn. Overflow tankar fungerar som fånga bassänger, samla all vätska som rinner ut ur systemet, bör systemet råkar bli för varm eller har för mycket vätska i det.
Underhåll
< p> Eftersom kylaren är så avgörande för motorns drift är korrekt underhåll avgörande. Kontrollera mängden kylarvätska ofta och tillsätt vätska om det behövs för att förhindra att radiatorn från överhettning och utveckla sprickor. Håll ett öga på kylarlocket, vilket håller systemet rent och upprätthåller rätt tryck i systemet. Slutligen, underhålla alla slangar som löper från kylaren. En sliten slang eller packning kan resultera i en förlust av vätska och skada systemet. Om rök någonsin kommer din hytt, det är förmodligen bränt kylmedel, vilket indikerar en värme och kyla problem som orsakas av brist på tillräckligt med vätska eller en dålig del.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69302.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.