Kod 1443 på en 1996 Ford Escort

Din kör på vägen och din check engine tänds, skulle du tror att ett problem med motorn skulle orsaka någon form av körbarhet problem, men i det här fallet är det inte. Trouble kod P1443 kommer inte uppvisa någon dysfunktionella körning eftersom det har att göra med utsläpp genom avdunstning systemet. Sannolikt att din förvåning koden inte kommer att hittas i en traditionell kod bok, eller din eftermarknaden reparation manual. Detta beror på att koden P1443 är specifik för Ford och används främst för att hjälpa Ford tekniker diagnostisera problem med EVAP systemet. Koden

Du vet nu det specifika systemet P1443 är relaterad till, men enligt tillverkarens koder betyder PCM upptäckt det fanns mycket lite eller inget reningsflödet från ångan kapseln. Det finns flera skäl till reningsflödet att blockeras, men det kommer att ta på djupet inspekterar för att hitta orsaken till problem koden. Körning på detta kontrollera motorn ljus och felkoder, så länge det är den enda koden, inte kommer att ha några negativa effekter på din motor. Även om det inte kommer att påverka din motor, kommer det att leda till att du missar ett utsläpp test om ditt tillstånd råkar utföra sådana tester. Addera Vad vill kolla First

Det första du bör kontrollera är alla EVAP slangar från gastank, till kapseln och avluftningsventil och tillbaka till insuget. Du vill leta efter något spruckna eller snodd gummislangar tillsammans med några lösryckta slangar. Den EVAP kapseln ligger nära luftfilterboxens, som måste tas bort för att inspektera kapseln. För att ta bort luftfiltret rutan, ta bort locket och filtrera och lägg dem åt sidan. Ta bort skruvarna som håller filterhuset till fordonet och ta bort kåpan för att exponera ångan kapseln. Kontrollera kapseln efter sprickor på slangkopplingar och runt höljet. Byt ut alla rader av kapseln som är nödvändigt, och rensa felkoden.
Utloppsstyrningens

avluftningsventil ligger i linje mellan kapseln och insugningsröret. Ta avluftningsventilen och inspektera den. Avluftningsventilen kan vara mekaniskt fastnat av någon typ av blockering. Detta skulle förhindra att trycket från att strömma mellan kapseln och motorn. Det kan också ha fastnat öppen förhindra trycket från att bygga upp, vilket orsakar ett lågt flöde av tryck när PCM försöker rensa kapseln. Om avluftningsventilen har fastnat i öppet läge, eller membranet är beslagtagna, byt ut avluftningsventilen och rensa felkoder, kommer du problemet troligen lösas.
Andra begrepp

Ryktet har det kod P1443 kan ställas in med en läckande eller felaktigt åtdragna tanklock, men det är nästan aldrig fallet. Det kan också vara ett fel i kretsen mellan purge ventilen och PCM, hindrar ventilen från att öppna och sätta felkod P1443. För att kontrollera ledningar visuellt spåra den genom kablaget och tillbaka till PCM. På tal om PCM, bör du vara medveten om att Ford utfärdade en TSB den 23 Juni 1997 om att PCM kan ha felaktig kalibrering i förhållande till EVAP systemet. TSB numret är 97-13-8 och relaterar direkt till kod P1443. Kontakta din lokala återförsäljare med ditt chassinummer för att se om du är berättigad till en PCM omprogrammering i ljuset av denna TSB.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68809.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.