99 Jetta stallar vid kallstart

Utrustad med en 2,0-liters motor och en manuell växellåda ditt basmodellen 1999 Volkswagen Jetta har blivit känd som en pålitlig och trovärdig fordon. Det innebär en hel del i fråga om tillförlitlighet för att kunna hoppa i bilen och gå vid varje given tidpunkt, om det behövs, så ett motorstopp problem när motorn är kall är en allvarlig fråga. Det finns många olika saker som kan orsaka din Jetta att stanna omedelbart vid start, men att hitta nålen i höstacken kommer inte vara så svårt om du vet rätt ställen att leta. Luft och bränsle

När du först startar din motor din PCM-modulen känner att motorn är kall och ger en rik bränsleblandning. Denna bränsleblandning krävs eftersom bensin vid en svalare temperatur inte förångas så snabbt och varm bensin. När motorn värms upp, förångas bränslet mycket snabbare i förbränningskammaren så att PCM kan returnera luft och bränsle blandningen tillbaka till sin optimala nivå. När kylan stopp är ett problem bör du först kontrollera alla dina vakuumledningarna och packningar runt spjällhuset och insugningsröret. Om det finns extra obegränsad luft som kommer in i förbränningskammaren bränsleblandningen kan vara att luta för att upprätthålla god förbränning i en sval motor. Om din Jetta går bra efter dess värmde upp, är det troligt att din sak. En partiellt blockerad bränsleledning eller filter, tillsammans med igensatta injektorer kan också leda till motorstopp vid uppstart på grund av bristen på bränsle.
Sensorer

gasreglaget modulen och intaget lufttemperaturgivare kan leda till en kall blockering situation. Om luftintaget temperatursensor redovisar ett falskt värde PCM kan leverera till luta av en bränsleblandning. Om gasreglaget modulen är trasig kan det vara så att för mycket luft i motorn när det är kallt. Din gasreglaget modulen är din spjällhuset, där vajrarna fäster och lufttemperaturen sensorn är placerad på sidan av den övre insugningsröret. Givare för kylvätsketemperatur reläer temperaturen på kylvätskan till PCM. Om kylvätskans tempgivare rapporterar motorn är varm hela tiden, kommer PCM ger alltför magert för en blandning och orsaka att motorn stannar när den är kall. Den kylvätska temperaturgivare ligger på kylvätska flänsansluten till topplocket.


Interna motorproblem Om din Jetta har en hel del miles, du kan vara offer för en sliten motor. När motorn ger ett långt liv av tjänsten, kommer så småningom friktion slits delar som kolvringar och tätningar ventil. Om dina kolvringarna är slitna och komprimering är lågt i ett eller flera av dina cylindrar, kan motorn inte att kunna upprätthålla en kall tomgång. Utföra en snabb kompression kontroll på varje cylinder kommer att bekräfta om detta är ditt problem. Vid nya motorn ska ha mellan 145 och 189 PSI per cylinder. Motorn anses slitna och i behov av en ombyggnad om komprimering är mindre än 109 PSI eller om det finns en skillnad på mer än 44 PSI mellan cylindrarna. Om din ventil tätningar är slitna, kommer de inte riktigt täta när den är stängd och kommer att ge extra luft i förbränningskammaren. Detta kan också leda till låg kompression siffror och kalla stopp.
Ytterligare Tankar

anges ovan är de vanligaste problemen i samband med en förkylning blockering scenario. Det finns fortfarande många andra skäl för en kall stall, liksom slitna eller sotigt ut tändstift. Bortsett från tändstift, kan någon del av tändsystemet fungerar felaktigt påverka din förbränning vid tomgång eller under belastning. Även bensin som har förorenats med vatten kan leda till att motorn stannar vid start och kör trög under körning. Tillsätta vatten till orsakerna förbränningsprocessen och ofullständig bränna och orsakar att motorn går utomordentligt magert. Om du är ett offer för dålig gas kan du antingen tömma den och fylla med ny gas, eller ta itu med det tills nästa fylla upp. Du kan alltid försöka använda någon variant av torr gas för att se om det kommer att hjälpa till att lindra kylan stannat problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68808.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.