Blir en dålig Lifter värre när motorn värms upp?

Varje motor på vägarna i dag som har ett block monterat kamaxel har lyftare, vara det fast eller hydrauliskt. Det allmänna syftet med lyftaren är att omvandla den roterande rörelsen av kamaxeln till den linjära rörelse som erfordras för att ventilen tåget. Det finns inte en föreskriven tid till livet en lyftare, men liksom alla rörliga komponenter i en motor de kan misslyckas med tiden. Lifter buller ofta förväxlas med andra vanliga ljud, så det viktigt att veta vad symptomen kommer från en trasig lyftare. Det är också viktigt att förstå hur ventilsystem som helhet fungerar och verkar. Jobbet på en Lifter

en lyftare fungerar som länken mellan kamaxeln och tryckstången. Som kamaxelns lob pressar uppåt på lyften, är rörelsen överförs till tryckstången och sedan vipparmen. Vipparmen svänger nedåt, som arbetar mot ventilen våren och öppnar ventilen. En hydraulisk lyftare använder en kudde av olja, för att fylla det tomrum i spalterna av ventilsystem. Som Lobe skjuter uppåt på lyften, och clearance från slitage och motor expansion övervinnas genom oljan i lyften, vilket gör det som om det inte finns något spel mellan ventilsystem komponenter alls.
Failure

Hissar kan misslyckas av ett antal skäl. Ibland, kommer bristen på ordentlig smörjning från en gunked upp motorn hindrar olja från att komma in lyften, väsentligt eliminera oljan kudden. Det går rätt längs linjen med nedsmutsning i oljan och blockerade passager olja till varje lyftare. Den grundläggande konstruktion av en hydraulisk lyftare innehåller fyra delar: socket, dykare, ventilmekanism och kropp. Om vid någon tidpunkt kolven lossnar inuti kroppen eller ventilmekanismen misslyckas, kan lyften kollapsa och skapa prat varje gång kamaxeln höjer lyften. Lyftare kan också fastna i sina hål under rörelse och förhindra en ventil från att öppna eller stänga ordentligt. En misslyckad lyftare kan orsaka böjda stötstänger, skadade vipparmar och även Klaffskada om en ventil har fastnat i öppet under förbränningsprocessen.
Tale Tale Signs
< p> De flesta kan förvirra en motorknackning eller ens gnista slå med en trasig lyftare. Ventilen tåg i varje motor är känd för att skapa ett tickande ljud som helst det finns mycket spelrum. Den tickande ljud av en lyftare fel kommer från mitten av motorn nivå eller på toppen av motorn under ventilen omslag. En stickning eller annars felaktiga lyft kommer ofta resultera i dess närstående cylinder misständning och trög motorprestanda. I slutändan, när dessa tecken börjar ytan, bör det fast snabbt för att förhindra ytterligare skador på motorn och överdrivna räkningar reparation.
Starta att värma upp

Ibland något igensatta oljepassager orsakar lyftare tickar för första minut eller två tills motorn värms upp. Detta händer eftersom oljan är tjockare då svalt och eftersom oljan värmer den kan arbeta sig igenom igensatta passager och lyften kan fungera som vanligt. I de flesta fall om en lyftare har faktiskt misslyckats eller bärs nog att göra buller, buller förblir ungefär densamma oavsett motorns temperatur. Å andra sidan, om din olja inte har ändrats och har förlorat sina smörjegenskaper extra prat kunde skapas av brist på smörjning. Samma koncept gäller för situationer där alltför tunt för en olja har lagts till i motorn, förhindrar korrekt smörjning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68807.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.