1999 Chevy Lumina Motorkod P1870

Drivs med en 4T65E och en 3,1-liters i basmodellen eller en 3,8-liters i LTZ modellen, är ditt 1996 Lumina fortfarande en någorlunda gemensam bil på vägen idag. Trots en god tillförlitlighet efter ett långt liv av service, delar bundna att bära ner och misslyckas. Lyckligtvis din Lumina är utrustad med och OBD-II-systemet som hjälper identifiera problem, i de flesta fall innan allvarlig skada uppstår. Kod P1870 avser sändning och dess prestanda. Den grundläggande orsaken kan vara en av få, några orsaker som sträcker sig från mindre till allvarliga. Koden

Kod P1870 i din 99 'Lumina sätts när ECM upptäcker transmissionen slirar. Datorn jämför hastigheten på transmissionens utgående axel och den faktiska motorhastighet. Godtagbar slip hos momentomvandlaren kopplingen är negativ 20 till 50 RPM. För felkod P1870 för att ställa in och belysa ljuset kontrollera motorn har momentomvandlaren slip att vara 200 till 1500 rpm i 8 sekunder totalt 3 gånger i följd, med lock-up avstängd mellan varje förekomst.


Lock Up

Med en grundläggande momentomvandlare du förlorar 10% av den energi som skapas från din motor till avvikelser från den hydrauliska kopplingen process som sker i momentomvandlaren. Med tillägg av en koppling, är hydrauliskt tryck appliceras och kopplingen gör en mekanisk koppling mellan transmissionen och motorn höja effektiviteten till nästan 100%. När momentomvandlarkoppling börjar slira den genererar extra värme som kan orsaka överföring skador och sänker effektiviteten.
Quick Fix
p Det kan finnas en möjlighet att hela problemet orsakas av ett igensatt transmissionsfilter. Om filtret inte har ändrats på ett tag det skulle kunna begränsa flödet, förhindrar en fullständig kopplingsansättning. Stöd bilen med pallbockar och upphandla en stor tråget. Lossa alla pan bultar och försiktigt bända ned på baksidan av formen så att fluiden att rinna. Stöd pannan med handen och ta bort alla bultar. Sänk pannan så plant som möjligt och häll resterande vätska i tråget. Rengör anliggningsytorna och dra ut filtret ur transmissionen. Avlägsna gummigenomföringen som håller fast filtret till transmissionen. Tryck den nya genomföringen på plats, följt av överföring filtret. Placera den nya packningen på pannan och löst installera bultarna. Dra åt alla pan bultar till 10 foot-pounds, inte över åt dem eller packningen kommer att läcka. Rensa felkoder och kör för att inspektera för korrekt drift.
Bad Problem
p Om en sändning och filterbyte fungerade inte det är ett av tre andra problem , kommer alla kräver ett omfattande arbete. Först momentomvandlaren lock-up solenoiden skulle vara svag och inte levererar tillräckligt med hydrauliskt tryck för att hålla momentomvandlaren lock-up. Den momentomvandlarkoppling kan även bäras och helt enkelt inte kan skapa tillräckligt med friktion för att upprätthålla full låsa upp. Den sista möjlig orsak är en sliten eller restriktiv ventilhus. Ventilkroppen fungerar som den viktigaste knutpunkt för hydraulisk styrning och fungerar som chef för TCC lock-up också. Byte av ventilkroppen är nästan lika enkelt som filtret utom det finns flera olika långa bultar och kontrollera bollar som måste placeras på en viss plats. Om du väljer att ta bort ventilhuset sänka ner den nivå och ta en bild av läget för varje check boll. Du kan skicka din ventilhus till en specialist för ombyggnad och maskinbearbetning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68799.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.