Vilka är orsakerna till Limp Mode på en 2006 Mercedes C230?

Erbjuds med en 2,5-liters V-6 och en sex-växlad manuell eller 7-växlad automatlåda du Mercedes C230 levererar rimlig effekt med ett elegant utseende. Trots det välkända namnet och stilen på C230 är det som alla andra fordon på vägen och har sina egna fel. Limp mode är allmänt anses vara en dålig sak med de flesta förare, men det är faktiskt tvärtom. Limp mode är en säkerhetsfunktion som aktiveras när ECM upptäcker ett allvarligt problem, men du kan få din bil till en säker plats. Det är nästan omöjligt att diagnostisera orsaken till moden utan att ansluta en skanner för att hämta felkoder, men det finns några allmänt kända problem med C230 som kommer att orsaka moden. Tekniska servicebulletiner
p Om du skulle titta in i Mercedes datasystem för TSB: s relaterade till din C230 du skulle hitta en lista en mil lång. Vissa bulletiner var allvarliga och några bara för vanliga dator uppgraderingar eller förfaranden reparation. Chansen finns att det har varit flera uppdateringar släppts för din ECM att ditt fordon inte kan ha fått, speciellt om du inte är den ursprungliga ägaren. Oavsett vad som orsakar din C230 för att hoppa in i moden, kan du kontakta en lokal återförsäljare med ditt VIN-nummer för att se vad servicemeddelanden gäller för just din bil, och om du är berättigad till några gratis uppgraderingar eller reparationer som kan lösa ditt problem.
Ledningsmatta Föroreningar

En av de vanligaste felen som kan orsaka din C230 för att hoppa in i moden är en läckande tätning vid överföringen. Transmissionsolja läcker från en dålig tätning och kan arbeta sig in i ledningsnätet. Denna vätska förorening orsakar terminalerna till korta ut, och kan även läcka in i transmissionsstyrmodulen orsaka allvarliga problem. I de flesta fall selen, tätning och styrmodulen måste bytas ut, men ibland kan städas upp och återgått till normal drift. Förlusten av vätska kan också leda till onödigt slitage på transmissionskomponenter som kommer att leda ditt fordon för att komma in moden.
ECM Förorening
p Det börjar bli tveksamt huruvida Mercedes brydde sig om kvaliteten på de sälar som de använder i motorer och transmissioner. Den kamaxellägets sensor har varit känt för att läcka olja från motorn som kan förorena motorns kabelstam. Precis som transmissionsolja läckan, kan motorolja resa upp ledningsnätet och förorena ECM orsaka en hel del allvarliga problem. I denna situation Mercedes ersätter normalt ECM och motorns kabelstam tillsammans, tillsammans med kamaxeln lägessensor, när detta visar sig vara fallet.
Ytterligare Tankar

Det finns inte mycket information avseende orsaken till moden utan att köra de diagnostiska felkoder. De felkoder hjälper att leda dig i rätt riktning, men om det verkar vara en massa olika eller slumpmässiga koder, då är chansen en eller flera av dina selar är kontaminerade som beskrivits ovan. Sanningen är moden kan utlösas på grund av halka transmissionskomponenter, misslyckas motor sensorer eller interna problem motor. Du kommer att leta efter den berömda nålen i höstacken utan någon form av väg att följa från lagrade felkoder. Har din bil skannas av en Mercedes-kompatibel skanning verktyg och kolla med en återförsäljare om någon TSB meddelanden som kan vara relevanta för din resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68798.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.