Jag har höga CO-nivåer i en 93 Lumina

Oavsett om din 93 'Lumina kom med en 2,2-liters fyrcylindrig motor, 3,1-liters sexcylindrig motor eller en 3,4-liters sexcylindrig motor, bilen kan fortfarande producerar höga halter av kolmonoxid som kommer leda till att du missar ett utsläpp test. Din höga nivåer av CO-gas kan komma från en mängd olika saker, men är i allmänhet relaterade till felaktig förbränning och vänster över gas på grund av en felaktig luft till bränsleblandningen. Att hitta källan kan vara lite knepigt, men inte omöjligt. Motortemperaturen

Din motortemperatur när kylan relaterar direkt till hur mycket bränsle som levereras till förbränningsprocessen. När motorn är kall eller utan återkoppling mer bränsle krävs för korrekt förbränning. Under open loop mode, förlitar ECM på kylvätskans temperatursensor, trottelpositionsgivarens och luftmassemätare att bestämma hur mycket bränsle för att leverera. När motorn börjar med återkoppling, förlitar ECM på uppgifter från syresensorn för att hålla luft-bränsleförhållande så nära 14.7:1 som möjligt. Om din kylvätska temperaturgivare är defekt eller förmedling alltför låg temperatur, kan du motorn anger aldrig slutna läget och dina koldioxidutsläpp kommer himlen raket. Du kan ta bort och rengöra sensorn kylvätsketemperatur att bidra till att minska koldioxidutsläppen.
Luftmängd

Uppenbarligen luft är en av de två onda ting som måste vara rätt på peka att hålla motorn igång ren och slät. Någon typ av blockering i luftintaget systemet kommer att orsaka det vara för mycket bränsle till luft och dina koldioxidutsläpp börjar höja. Byt luftfiltret och inspektera röret luftintaget för eventuella blockeringar. Din map sensor, om de är felaktiga, kan förmedla falska vakuum avläsningar till ECM som kan orsaka ECM att leverera mer bränsle än nödvändigt. Denna extra bränsle förblir un-brända och kommer att föras in i avgassystemet. Du gissade rätt, kommer alltför koldioxid gaser bli resultatet.
Gasspjällssensor

gasspjällssensorn är installerad på spjällhuset över varifrån gasreglage koppling ansluter till fjärilsventilen. Gasspjällssensorn är det enda sättet att ECM vet hur mycket gas input tas emot från föraren. Om gasspjällssensorn har fastnat i öppet, kan din ECM att leverera mer bränsle än vad som faktiskt behövs. Testa den spänning som kommer från TPS, bör det vara mellan 0,33 och 0,46 - volt med en stängt spjäll. Något högre än 0,46 volt påverkar luft-bränsleförhållande och dina koldioxidutsläpp.
Syresensorer

När i sluten slinga ditt ECM läser hur mycket syre blir kvar i avgaserna via lambdasonderna, och använder denna information för att justera bränsletillförseln därefter. IF syresensorn levererar en falsk läsning, speciellt mer syre än korrekt, kommer ECM levererar för mycket bränsle. Ta syresensorn från avgassystemet och visuellt inspektera basen för eventuella sprickor tillsammans med tips för varje kisel eller vit finkornig bygga upp. Byt ut syresensorn som behövs. I de flesta fall kan en felaktig syresensor kommer att resultera i en check engine ljus relaterad till syresensorn i fråga. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68797.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.