Vad orsakar ett knastrande brus i en 2000 Ranger vid fläktmotorn?

Ges av Ford i ett antal utföranden, flera olika motorer och några transmission /drivlina optioner 2000 Ranger basmodellen kom med en 2,5-liters fyra- cylindrig motor och en femväxlad manuell växellåda. Trots de olika konfigurationerna från Ranger Ranger är fläktmotorn sitter bakom passagerarsidan av instrumentbrädan. En kvittrande ljud från instrumentpanelen kan vara jobbigt att försöka diagnostisera, men om du redan har det minskat ner till fläktmotorn, har du redan kämpat halva striden. Fläktmotorn

fläktmotor är just att en elektrisk motor med ett hjul eller cirkulärt fläktblad installeras som blåser varm eller kall luft genom ventilerna i passagerarutrymmet. Fläkten Motorns varvtal styrs via fläktmotorn motstånd, baserat bort av den valda hastigheten på värmereglaget kolumnen. I allmänhet en låg fläkthastighet kräver en hel del motstånd i motståndet enhet att hålla spänningen går till fläkten låg, kräver hög fläkthastighet inget motstånd och är normalt bara grundas genom motståndet modulen utan motstånd alls.

Fan Housing
p Om du får en distinkt kvittrande ljud när du använder fläktmotorn är det möjligt att fläkthjulet är lätt klippning en plast eller metall komponent som har brutits eller missriktad . Inspektera motorhuset och insidan av det för något som kan komma i vägen för hjulet medan den roterar. Inspektera hjulet en trasig eller skadad del av hjulet skulle lätt kunna göra kontakt med en del av höljet. Hjulet bör också rotera på en jämn axel, så om axeln som snurrar hjulet böjs hjulet kunde göra en anslutning till huset.
Motorlagren

nästa troliga orsaken skulle vara lagren som stöder axeln och hjulet. Om dessa lager har blivit tillplattad, saknar ordentlig smörjning eller är mycket slitna, kan metall mot metall ljud skapar en ganska stor kvittrar eller tjutande ljud i extrema fall. I de flesta fall det mekaniska motståndet skapas från en misslyckad lager kan kännas om du vrider hjulet eller axeln för hand, och om spunnen tillräckligt snabbt ens kan dupliceras. Om hjulet, spolning och lagren verkar bra att du kan ansluta en 12-volts strömkälla till den positiva och negativa för att försöka kartlägga området av buller med motorn ur bilen, men varnas råkar röra ratten medan snurrar kommer ont. Addera Ta bort och sätta

Merparten av tiden kommer du förmodligen tycka att kvittra kommer från själva motorn och det bör ersättas. Lyckligtvis motorn är lätt att avlägsna från motorrummet. Dess bultad till brandväggen på passagerarsidan, men du måste ta bort servo varvtalsreglering bultad till den inre delen av fender först. En man tar bort de fyra skruvarna och lossa selen det kommer att dra rätt ut av brandväggen. Installationen är den omvända för flytt, fläktens bultar dra åt med 10 mul-pounds och servo monteringsbulten är vridmomentet till 80-106 tum-pounds. I vissa fall måste du byta hjulet till en ny motor, men normalt nya motorer erbjuds med ett nytt hjul och är ungefär samma pris. För att ta bort hjulen dra klämman från mitten av hjulet och lyft av hjulet från axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68794.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.