Vad påverkar hastighetsmätaren på en 1999 Ford Ranger 2WD?

Under åren har Ranger har använt flera olika metoder för att leverera en exakt hastighet läsning till kombiinstrumentet. I början var det en mekanisk växel som var fastkilad i en växel inne i transmissionen och en kabel som ansluts hastighetsmätaren nålen i instrumentbrädan till hastighetsmätarkugghjul. Ford bytte sedan till en fordonshastighetssensor som arbetade liknande, men lästes av datorn. Från 1995 till 1998 hastighetsmätaren installationen togs bort från transmissionen alla tillsammans och datorn skulle leverera en hastighetsmätare läsning baseras på fordonets hastighetssensor installerad i den bakre differentialen. I din 1999 Ranger, är du fart igen med hjälp av den bakre hjulhastighetssensor. Leverans av hastighet

När du kör på abs eller hjulhastighetssensorn övervakar hastigheten på varje bakhjul och informationen vidarebefordras sedan till PCM. Först denna sensor användes i allmänhet bara för abs och traction kontroll funktioner, men ingenjörerna hittat ett sätt att använda sensorn för att exakt leverera din hastighet till PCM. Signalen från givaren sänds till 4WABS modulen där den är korrigerad för däck storlek och diameter, om du har fyra hjul ABS, det skickas då till PCM. PCM sedan reläer och elektroniskt styr hastighetsmätaren nålen på kombiinstrumentet.
Förlust av hastighetsmätare

Före mitten av 90-talet, om din hastighetsmätare sluta arbeta var det sannolikt en dålig hastighetsmätare kabel, men i ditt 99 'Ranger dess mer i linje med skador på några kablar eller en dålig hjulhastighetssensor. Alla ledningar kan spåras från PCM till 4WABS modulen (om sådan finns), och hela vägen tillbaka till både hjulvarvtalsgivarna. Detta kablage är det första du vill inspektera, speciellt om du råkar använda din ranger off road, dess lättare än du tror att oavsiktligt skada fälgen ledningar hastighetssensorn. I de flesta fall kommer din ranger visar också ABS-fel ljus när hastighetsmätaren slutar fungera.
Problemet

Problemet, om inte visuellt märkbar i ledningsnätet är förmodligen en dålig sensorn vid en av de bakre hjulen. Hjulhastighetssensorer tenderar att bytas ut ganska ofta för en eller annan anledning, men att hitta vilken som är faktiskt fel att du kommer att behöva använda en scan verktyg och få den exakta koden som produceras och lagras i PCM. Du kan naturligtvis välja att byta båda sensorerna på en gång, men det kan bli dyrt och egentligen är inte nödvändigt. Vissa lokala delar butiker kommer även skanna din bil och berätta vilken sensor som rapporteras gratis, om du inte äger en scanner eller inte vill köpa en. Addera Byta hjulvarvtalet Sensor

Chock av framhjulen och stödja den bakre delen av fordonet med stöttor. Rengör området runt den felaktiga sensorn med broms renare och koppla ur selen. Ta monteringsbulten och skjut givaren ur sitt fäste hål. Smörj den nya O-ringen finns på den nya givaren med ny växellådsolja och skjut givaren på plats. Dra åt fästskruven till 20 mul-pounds och anslut sensorn sele. Ta bort eventuella felkoder och kontrollera funktionen av hastighetsmätaren och ABS-systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68791.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.