Kan en bil Fuse Go Bad utan blåser?

Offersystemet anordning som kallas säkringen är det enda skydd din radio, belysning och andra elektriska komponenter har. Tekniskt sett innebär en säkring inte faktiskt gå dåligt - en trasig säkring har faktiskt utfört sitt jobb precis som avsett. Det är en bra sak, men det innebär att det var något fel på andra ställen i kretsen. På grund av det sätt säkringar är konstruerade, är sannolikheten att en säkring skulle bli felaktig utan blåser ganska smal, men det finns sällsynta fall där en säkring kan förefalla helt bra, trots att ingen ström går genom den. Vilken säkring är gjord av

De vanligaste typerna av fordonsindustrin säkring är bladet säkringen mini säkring (även om mini är egentligen bara en mindre version av bladet). De två terminaler (eller bladen) som går in i varje ände av säkringen är endast anslutna till varandra i mitten av koppar, silver, aluminium, zink eller någon annan legering som förutsägbart kan upprätthålla kontinuiteten i många år. Materialet inne i säkringen måste kunna hantera sin märkström kapacitet, och centrum anslutande elementet måste svara på minsta övertrassera av ström genom smältning snabbt.
Behovet av säkringar

strömkretsar i bilen är konstruerad för att bära en mycket speciell elektrisk belastning batteriet till komponenterna. Storleken på tråden och strömstyrka av säkringen bestäms av strömförbrukningen som skapas av de anslutna elektroniken. Ändra komponenterna i kretsen kan ha en oförutsägbar effekt på strömstyrka och motstånd i kretsen, vilket är varför du aldrig hoppa till en högre säkring och aldrig lägga extra elektronik (som ljus eller radio) som inte var en del av bilens ursprungliga utformning. Om det finns ett fel med någon av dina komponenter eller en kortslutning i kretsen, kommer den extra strömförbrukning överstiger sannolikt den strömstyrka av tråden. Detta kan orsaka tråden att smälta och kanske till och med fatta eld.
Gör sitt jobb


Varje säkring i din säkringsskåpet är utformad för att misslyckas när kretsen är överbelastad. Den tid det tar för säkringen att blåsa varierar beroende på det material som används i centrum av säkringen och mängden överbelastning i kretsen. När det finns för hög ström, alstras värme och centrum av säkringen smälter och bryter kretsen för att förhindra ytterligare skador ner i raden. I många fall kan du ha möjlighet att bara byta ut den trasiga säkringen och gå vidare, eftersom oavsett orsakat den överdrivna oavgjort var tillfällig eller bara skapat en tillfällig uppgång. Addera Hur berätta om en säkring har gått

Ta bort säkringen som du misstänker att blåsas och visuellt inspektera centrumelementet igenom ärendet. Den smältande verkan förorsakar ofta missfärgning av fallet, och centrum inslaget bör ha en självklar paus. En annan sak att kontrollera: Leta efter en liten fyrkantig öppning på toppen av säkringen ovanför varje blad. Ställ en multimeter till kontinuitet inställningen och sondera dessa öppningar med din multimeter leads och se om det finns en kontinuitet genom den centrala delen av säkringen. Om det finns lite till ingen kontinuitet, är säkringen dåligt och behöver bytas ut. Detta är ett bra test för att dubbelkolla en säkring som inte är en del av bilens krets, men inte testa säkringen när den sitter i säkringsboxen. Det beror på om det finns ett allvarligt problem med den kretsen, kommer multimetern sluta kretsen, skadar din mätare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68790.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.