Ruttet ägg eller svavel lukt från Diesel Exhaust

dieselavgaser har alltid haft en betydande lukt jämfört med lukten av en bensinmotor avgaser, men i allmänhet inte bör uppvisa mycket av en svavelhaltiga lukt. En svavel eller ruttna ägg lukt är just det, förekomst av svavelväte i avgassystemet. Det finns ett antal orsaker till det ruttna ägg lukt du upplever, inklusive en källa stank som kanske inte ens har något att göra med avgassystemet eller motorn alls. En lite mer om Diesel

Dieselbränsle ofta kallad dieselolja eftersom det är raffinerad ur råolja, precis som bensin. Intressant nog, producerar diesel mer energi än bensin vid 147.000 BTU per gallon i motsats till bensin för 125.000 BTU. Det kommer alltid att finnas en viss mängd svavel i diesel, vilket beror till stor del på kvaliteten på råoljan det gjordes från. De olika företag som producerar diesel är bundna till vissa specifikationer,. Kommer dock mängden svavel i någon given bolagets dieselbränsle variera
Typer av Diesel

är två olika typer av diesel, Basic diesel och ULSD, eller ultra lågsvavlig diesel. Vanlig diesel kan ha upp till 5000 ppm svavel att säljas lagligt i USA, om var ULSD-rated diesel kan ha maximalt 15 ppm. Tekniskt sett finns det tre olika kvaliteter av dieselbränsle klassade för användning med dieselmotorer: Nr 1-D S15, eller ULSD, som har en effekt på högst 15 ppm, kan No.1-D S500 har en max 500 ppm och No.1-D S5000, vilket kan ha en effekt på upp till 5000 ppm.
svavel lukt i Exhaust
p Det finns ett par saker än kan orsaka en svavel lukt som avges med dina avgaser. Den första av dessa är beroende av kvaliteten på det bränsle som finns hos din lokala bensinstation. Om din bensinstation levererar den lägsta graden av diesel, kan det finnas upp till 5000 ppm i svavelhalt, vilket kan orsaka en lätt till måttlig svavel eller ruttna ägg lukt i ditt avgassystem. Var uppmärksam på typ av bensin du köper, som ULSD-grade diesel - noterat på pumpen - har en lägre svavelhalt. ULSD-grade bränsle kan ofta hittas på mer populära eller varumärke stationer namn gas. Den enda andra troliga orsaken för svavel lukt, spärra bränslekvalitet, är antingen för mycket bränsle slösas bort och bränna bort i katalysatorn eller en igensatt katalysator som släpper för mycket svavel. Dock får bilen inte vara utrustad med katalysator, eftersom dieselmotorer släpper lägre mängder giftiga gaser jämfört med bensin. Om din vehcile har katalysator och ULSD grade bränsle inte lösa ditt problem, bör du titta antagligen på att ersätta omvandlaren.
Batteri

Ofta en märkbar svavel lukt i hytten kan förväxlas för ett ruttet ägg lukt i avgaserna. Det enda under huven som sannolikt kommer att avge en svavel lukten skulle vara ditt batteri eller batterier, beroende på bilens inrättas. Detta kommer att innebära att titta in i din generator eller generatorns prestanda, liksom spänning och strömstyrka bör leverera. En generator som är trasig eller har en dålig extern regulator kan överladdning av batteriet, vilket gör den elektrolytiska vätskan att koka, vilket i sin tur skapar en svavel lukt. Låt motorn gå på tomgång en stund och inspektera ditt batteri. Om det finns vätska flyr locken på toppen av batteriet, har din avgiftssystemet antagligen ett fel som måste diagnostiseras och repareras omedelbart. Tänk på att en över laddat batteri innebär en risk för en potentiellt dödlig explosion, vilket gör det en bra idé att bära skyddsglasögon och brandsäkra kläder när de inspekterar batteriet och laddningssystem.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68787.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.