Vilka är orsakerna Inget bränsle genom spridarna på 1997 Ford F150 5.4 motor?

Även som teknik och metoder för bränsletillförsel har avancerat under åren, förblir bränslesystemet på din 5,4-liters ganska förenklat. En brist på bränsle vid spridarna kan orsakas av felaktig utrustning, blockeringar vid bränslepumpen och /eller filter eller elektriska problem. Eftersom bränslesystemet har flera olika beståndsdelar, kommer att undersöka varje del av bränslesystemet vara nödvändigt att korrekt diagnostisera och reparera problemet bränsletillförsel. Bränslesystemet

bränslesystemet på 1997 F150 rutter bränslet från bränslepumpen, genom bränslefiltret, tryckregulatorn och in i bränsleledningen, där det sedan frigörs genom spridarna och in motorns insugningsgrenrör för förbränning. Dina bränsleinsprutare styrs av drivlinan styrmodulen, medan tryckregulatorn styrs av naturliga vakuum som skapas av motorn under drift. Bränslepumpen får bara ström när PCM aktiverar bränslepumpens relä.
Fuel avstängningsvred

Din lastbil är utrustad med en tröghet-baserat bränsle avstängning switch som är utformad för att döda strömmen till bränslepumpen i händelse av en kollision. Ford har genomfört dessa växlar i år och de har varit kända för att resa för liten eller ingen anledning från tid till tid i äldre modeller, även drabbar stora gropar har varit kända för att orsaka detta problem. Strömbrytaren är placerad bakom passagerarsidan kick panel, som kan bändas bort från inredningen att exponera lådliknande switch. En röd knappen märkt "Reset" är belägen på toppen av omkopplaren. Om omkopplaren utlöstes av någon anledning, kommer knappen färdas nedåt när du trycker på och återställa strömmen till bränslet kretsen.
Bränslepump relä

Hjärtat av bränslesystemet är bränslepumpen. När nyckeln vrids om, kommer PCM reläet bränslepumpen och skicka ström till bränslepumpen i flera sekunder, när motorn är igång reläet alltid aktiveras så att det blir en oavbruten leverans av bränsle till bränsleinsprutarna . Hitta din bränslepumpens relä i under-huven säkringsdosan, det ligger på den högra raden i säkringslådan och är tvåa från botten. Reläet för horn ligger direkt ovanför den, byta reläerna och testa signalhornet för att se om det hornet fungerar. Försök att starta motorn, om hornet fungerar. Om motorn startar och tar emot gasen, återlämna reläerna till sina ursprungliga positioner. Om motorn inte startar, skaffa ett nytt relä bränslepump.
Bränslefilter

Din bränslefiltret är den sista försvarslinjen mot föroreningar från bensintanken in i bränslefördelningsröret och injektorer. Filtret är belägen mellan bränsletanken och motorn på vänster ramskena. Ett igensatt bränslefilter kan orsaka extrem tvekan och med hindra bränslet från att göra det till motorn alls. Om bränslefiltret inte har förändrats under det senaste året, kan detta vara ditt problem. För att ta bort bränslefiltret, bända filtret uppåt och ta backup clips som håller båda ändarna av bränsleledningen till filtret. Skjut en Ford snabbkoppling verktyg i varje sida av bränslefiltret och dra bränsleledningarna från filtret. Ange ett nytt filter på plats och återmontera på fästena. Försök att starta motorn och se om problemet har lösts, åtminstone, kommer du att ha ett nytt bränslefilter som brukar behöva ändras för en annan ännu Addera Efter Tankar
.

När du har kontrollerat bränslepumpens relä, bränsle avstängning switch och bränslefilter, skulle de enda återstående problemen vara en defekt bränslepump eller ledningarna från bränsle reläet till bränslepumpen. Vrid nyckeln till läge på, utan att starta motorn, och placera dig själv under bilen. Koppla bort kabelhärvan från bränslepumpen. Peel tillbaka lite av kabelstrumpa och lokalisera rosa och svart tråd. Sondera rosa och svart tråd med en voltmeter röda sond, inställning mätarens svarta proben mot en känd god jord: du ska få en läsning av 12 volt eller bättre. En låg spänning indikerar antingen en kortslutning till jord i ledningar till pumpen, men vara medveten om att det om trucken inte kör batteriet kan ha tömts under det föregående testning och kan ge ett något lägre resultat. Om spänningen vid bränslepumpen läser 12 volt eller bättre pumpen är dåligt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68786.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.