Hur man byter 1999 Jetta Strut Mounts

En sak du måste förstå om tyskarna: de brukar göra service och byte förfaranden ganska lätt. En sak som kan köra dig nötter om tyskarna: De vanligtvis gör dessa servicerutiner enkelt genom att konstruera komponenter som kräver massor av mycket specialiserade verktyg för att betjäna dem. Byta Jetta strut montera är en ganska rättfram procedur, även lätt, jämfört med de flesta bilar. Men du kommer att behöva några verktyg som du inte kan ha till hands, så gör din shopping och läxor först innan du försöker knäcka det mount. Saker du behöver
Ordet jack och jack står
Stoppklossar
socket och skiftnyckel set
Heax-head förare
Metalltråd
VW specialverktyg 3186
VW specialverktyg 3424
Ny självlåsande övre fäste nöt
Visa fler instruktioner
1

Chock bilens bakhjul, bryta de främre Lugnuts loss och lyft den främre delen av bilen tills hjulet servas bara dinglar från marken och infoga en uppsättning pallbockar under ramen. Ta bort framhjulet. Ta bort de två bromsok bultar, lyft bromsok från rotorn och hänga upp något i närheten med metalltråd. Låt inte bromsoket att bara dingla från broms slang. Ta den stora bulten som håller fast den vertikala "kopplingen link" från framsidan av den nedre styrarmen, så att styrarmen kan svänga nedåt.
2

Ta bort ledningarna varvtalsgivaren från fjäderben så att det inte skadas när du tar bort staget. Om du arbetar på den högra sidan av bilen, måste du ta bort utfyllnaden ljudisolering, och koppla bort den högra axel-axel från växellådan. Den drivaxel på denna sida kommer att hålla spindeln på plats och binder, vilket eliminerar spel du behöver för att få staget ut. På antingen vänster eller höger sida, nu bort nypa bulten som fäster styrspindeln till botten på staget.
3

in specialverktyg 3423 i springan mellan klämmorna nypa bult på baksidan av styrspindeln. Tool 3423 är i huvudsak en enhet socket med en elliptisk huvudet istället för en förare, som används för att sprida klämman så att du kan ta bort staget. Efter att du satt den elliptiska delen vertikalt, vrid verktyget 90 grader med en spärr för att sprida klämman. Nu ska styrspindeln glida av botten av fjäderben med lite tryck nedåt - övertyga den med en plast deadblow hammare om det ger dig någon guff Under huven
4

,. Skjut specialverktyg 3186 över mitten strut montera bult. Detta verktyg håller muttern botten låsning på plats så att du kan vrida låsmuttern. När du får den övre muttern löst, bör hela strut dra ut genom botten. Du hittar strut montera "donut" sitter på toppen av fjäderben. Dra bort det, och förbereda din nya fästet genom att belägga det med fett. Detta kommer att bidra till att avvärja gnissel och skrammel efter installationen.
5

Montera i omvänd ordning mot demonteringen. Skjut strut - med det nya fästet - upp i fjäderben, och hand-gänga på muttern på staget för att hålla den på plats. Tryck styrspindeln klämma fram över botten på strut inlägget, men ta inte bort specialverktyg 3423 ännu. Skjut din domkraften under den undre länkarm, och höja armen tills bilen precis börjar att lyfta av pallbockar. Suspensionen är nu laddad, och du kan ta bort klämman spridaren. Sätt tillbaka nypa bulten, dra åt den till 44 foot-pounds med momentnyckel, och vrid den ytterligare 90 grader.
6

Installera kopplingslänken och vridmoment dess bult 48 foot-pounds. Om du tog bort den inre axeln på höger sida, sätt tillbaka skruvarna och dra åt dem till 40 foot-pounds. Dra den nya övre låsmuttern till 44 foot-pounds, och sedan stänga av den ytterligare 90 grader. Resinstall bromsok och vridmoment bromsok bultar till 25 foot-pounds. Ta ordet jack och installera hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68785.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.