Vilka är orsakerna till hög CO-nivåer i en 1993 Chevrolet Lumina?

Höga halter kolmonoxid kan orsakas av en rad olika skäl, men i allmänhet höga CO-halter från avgaserna kan hänföras till och är en biprodukt av dålig eller ofullständig förbränning. Detta kan vara ett resultat av för mycket bränsle eller för lite luft som går in i motorn. All bränsletillförsel är kontroll av färddator dold under instrumentpanelen, men flera sensorer kan leda datorn att leverera för mycket gas. Tänk på att missa ett utsläpp test kan tyckas riktigt dåligt, men det betyder inte nödvändigtvis att det är något allvarligt fel med din bil, det betyder bara att det är att producera en högre utsläpp än den stat du bor i har anses vara acceptabelt. Hursomhelst, om du vill hålla kör ditt 93 Chevy Lumina oberoende av motorns konfiguration måste du sänka kolmonoxid ditt fordon producerar. Air leverans

Även något så enkelt som att hoppa över den grundläggande underhåll och att inte ersätta din luftfilter kan leda till högre än acceptabla CO-nivåer. Det igensatt luftfilter begränsar luft till motorn medan ECM fortfarande driver samma mängd bränsle i motorn, skapa en rik blandning. Denna rika blandning medför en ofullständig förbränning vilket resulterar i en högre CO-produktionen under förbränningsprocessen. Byt ut luftfiltret mot ett nytt, och se till att det inte finns några andra begränsningar i luftslangen eller spjällhuset. Små djur kan krypa in i din motorer filterhus och bygga bo s, vilket orsakar en begränsning och höja din luft bränsleblandning för högt. Om du bor i ett glest befolkade område eller din tur sitter i flera dagar åt gången kan du bifoga en liten bit av stort utrymme skärmen till inloppet av intaget rutan.
Motorgivare

grenröret absolut trycksensor eller MAP sensor avläser trycket eller vakuum inuti insugningsröret att hjälpa ECM vet hur mycket bränsle och luft som faktiskt behövs. Om MAP-sensorn är defekt eller vidarebefordra en dålig läsning, kan datorn börja dumpa extra gas som inte behövs lyfta dina CO-nivåer. Samma koncept gäller för gasspjällssensorn. Du hittar den här motsatsen där gasen kopplingen ansluter till spjällhuset. Om TPS skickar en hög signal, kan datorn misstag 50% gaspådrag för en verklig ingång på 35% gäller en stor mängd onödiga gas.
Coolant Temperature Sensor

kylvätska temperaturgivare är den sensor som reläer din motortemperatur till din temperaturmätare och till datorn. Om denna sensor reläer ett lägre än exakt temperatur datorn kommer att leverera mer bränsle till förbränningskammaren eftersom en lägre temperatur kräver mer bränsle för korrekt funktion. Utan att kunna fastställa en exakt temperaturavläsning datorn kommer naturligtvis luta sig mot en fetare blandning för att undvika de högre temperaturerna i samband med en mager blandning. På den 3,1-litersmotorn är sensorn på baksidan av motorn genom den övre kammaren, på den 3,4-liters det är på vänster sida av motorn till vänster om avgasgrenröret och den 2,2-liters motorn den är på vänster sida av motorn fäst vid vattenutloppshuset. Du kan ta bort sensorn och inspektera den för någon bygga upp och rengör vid behov. Om det finns en hel del uppbyggd på sensorn huvudet bör du också göra en kylvätska spola innan din nästa utsläpp test.
Syresensorer

Lambdasonderna kopplade till din avgasrör relä hur mycket syrehalten blir över efter förbränningsprocessen. Den färddator kommer att använda denna information för att justera hur mycket bränsle för att leverera. Om syre sensorerna felaktigt rapporterar ett magert tillstånd datorn kommer att kompensera med mer bränsle för att kompensera skillnaden och höja luft bränsle. En felaktig sensor kommer sannolikt få datorn att belysa ljus kontrollera motorn, men i vissa fall att datorn inte kan fånga den felaktiga behandlingen. I slutändan din förhöjd nivå av kolmonoxid kan komma från någon av dessa sensorer eller ett antal av dem tillsammans. Din bästa insats är att hämta några felkoder som lagrats i datorn som det första steget till att hitta den viktigaste källan till dina förhöjda CO-nivåer. Du kanske kan hitta en lokal delar butik som har ett utsläpp sniffer för uthyrning som hjälper dig att upptäcka dina utsläppsnivåer eftersom du utför eventuella reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68784.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.