Hur testspolen Packs på en 1997 Firebird 3.8 V6

Roligt hur saker och ting hända i ett stort företag som GM. Eldfågeln hade Pontiac flaggskepp ponycar i årtionden när den fjärde generationens bil debuterade 1993. Och, som Pontiac, skulle du tro att Pontiac egen V-6 skulle ha varit det hetaste valet för sub-V8-modellen Firebird. Men nej, i stället vände Pontiac till det lyxiga syster-märket Buick till källan den fantastiska 3,8-liter som motiverade den legendariska Grand National skrala 10 år tidigare. Men Pontiac var inte ensam, som GM godkände designen och gjort det "corporate" 3,8-liter val för varje division. Coil testmetoder för Corporate, nee Buick, V-6 är densamma oavsett om det är i en Firebird, Regal eller van. Saker du behöver
HEI gnista testare
LED testlampa
Vakuumslangen
Digital multimeter
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Jorda din HEI gnista testare till den negativa batterikabeln, dra tändkabeln från kontakten på döda cylindern, och koppla in den gnista testare. Den gnista testare fungerar som ett substitut tändstift, har en assistent starta motorn, och titta efter en gnista hoppar i din testare. Om du ser en, sedan gå vidare till nästa cylinder i rad och upprepa testet. Om du får en gnista, så att spolen är sannolikt bra. Om du kommer till en plugg tråd med ingen gnista, spåra det tråden tillbaka till tändspolen för att identifiera potentiellt felaktig spole.
2

Ta bort tändkabeln från den misstänkte spolen tornet, och bifoga högskolan gnista testare direkt till spolen tornet terminalen med en en-tums-lång bit av gummi vakuum linje. Har din assistent starta motorn, och titta efter gnista. Om du ser gnista på spolen och inte ser någon i andra änden av pluggen tråden, så har du en dålig plugg tråd. Ta den andra tändkabeln från denna spole - varje spole avlossar två cylindrar - och provningsmetoder för gnista vid denna spole torn. Om du fick någon gnista från denna spole torn, som skulle vara fallet, så att spolen är sannolikt dåligt och i behov av utbyte.
3

bort spolen från basenheten för att komma Effektbehovet flikarna under den. Har din assistent vrid tändningsnyckeln till läget ON, ange din DMM att läsa i volt DC, röra sin svarta proben till den negativa batteripolen, och den röda proben till terminalen på höger (som du står med terminal-sidan närmast dig). Den bör läsas mellan 10 och 12 volt. Om det läser mellan 10 och 12 volt, men du fick ingen gnista på någon plug tower, fortsätt sedan till nästa steg. Om du inte ser 10 till 12 volt, så har du en dålig modul tändningslåset.
4

Anslut jordledningen i din LED testlampa till den vänstra terminalen (när du står med terminal- sidan närmast dig), och den röda LED testet leda till positiva batterikabeln. Har din assistent starta motorn, eller vev och försöker starta den. Den LED-testet ljuset ska blinka på och av mycket rapidy. Om den gör det, då spolen var att få en korrekt omkoppling signalen från datorn, och är definitivt dåligt. Om ljuset inte flimrar på och av, så har du en dålig modul tändningslåset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68779.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.