Varför kastar en diesel lastbil olja genom frostskyddsmedel Tank?

Kylsystemet i diesel lastbil är ungefär som vad som används i en drivs bensinmotor. Kylmedel pumpas genom motorblocket, topplock och insugningsrör och pumpas därefter till värmeelementet och radiator för kylning innan den återvänder tillbaka till motorn. Kylvätska blanda med olja och vice versa är aldrig en bra sak och du ska finna orsaken och genomföra en reparation innan du kör fordonet ytterligare. Hursomhelst efter det att problemet är åtgärdat måste du rensa ut systemet motorolja och kylvätska för att befria dem från föroreningar. Det primära problemet

kylsystemet och oljesystem i din lastbil är både individuellt förseglade och vätskor får aldrig komma i kontakt med varandra. Det finns många passande ytor där både olja och kylvätska resor där en potentiell packning misslyckande kan leda till de två att blanda. Olja i din kylvätska kan förstöra vattenpumpen tillsammans med igensättning av kylaren och värmeelementet orsakar dålig värme till passagerarutrymmet och potentialen för en överhettad motor.
Oljekylare
< p> De flesta dieselmotorer har en oljekylare som är inbyggd i kylaren och används för att hjälpa till att hålla motorn i arbetstemperatur. En spricka till kylaren och /eller oljekylare kan orsaka de två för att blanda och kylsystemet blir förorenade med olja. Vanlig tanke skulle berätta för dig att förvänta sig att hitta kylvätska i oljan också, men i de flesta fall oljetrycket är högre än kylvätsketryck så att oljan kommer att driva förbi kylvätska och inte tillåter kylvätska tillbaka genom. Du kan byta ut oljekylaren och kylaren men innan du installerar den nya uppsättningen upp, måste du spola hela kylsystemet så att den nya radiatorn inte blir förorenad.
Packningar

Den primära platsen olja och kylvätska kan blanda är på topplockspackning eller insugningsröret packning, om insugningsröret kyls. Återigen oljetrycket kommer sannolikt att överstiga kylmediet så det är inte troligt att du kommer att hitta mycket kylvätska i oljan, om alls. Det är möjligt för motorn att bränna kylvätskan om packningen läcka är illa nog, sagan-tale tecken som vit rök ur avgasröret. Det är naturligtvis möjligt för olja att komma in i kylvätskan på en kyld insugningsrör, men det är inte lika sannolikt som en blåst topplockspackning. Om oljekylaren ersättare inte löser problemet, måste du riva motorn ändå. Inspektera packningar insugningsröret innan du tar bort bultarna onödan.
Nybyggt service

Du kanske också vill överväga den senaste gången en seriös motor reparation utfördes. Om huvudet packningar eller intag packningar grenrör har nyligen ersatts, är det möjligt att bultarna inte var åtdragna ordentligt eller i rätt ordning. Felaktigt fästa bultarna eller intag bultar mångahanda deformerar packningen och skapa läckor. Om interna reparationer har utförts kan du ta det tillbaka till den reparationsverkstad som utförde reparationen om det här problemet uppstod efter reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68778.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.