Den främre änden av en Lincoln LS Är Making Noise: Är detta farligt

The Lincoln LS tillverkades 1999-2006 och är baserad på Ford DEW98 plattformen?. Unik design från andra märken och modeller av Lincoln LS har fortfarande alla samma huvudkomponenter som andra fordon i den främre änden, som alla är utsatta för slitage. I vissa fall, beroende på vilket år din LS är det möjligt att någon buller hörseln från front-end kan vara under ett återkallande varsel och kan repareras utan kostnad. Oavsett ett ljud i den främre änden är inte normalt och bör inspekteras och repareras omedelbart. Kulleder

kulleder på din Lincoln LS ansluta den nedre länkarm till styrspindeln och fungerar som den nedre pivot punkt för upphängning. Kulleder kommer naturligtvis slits ut med tiden, men är kan varar under en längre tid är korrekt installerad och smord. Det primära problemet med en misslyckad kulled är att de i allmänhet inte är tillgängliga från återförsäljare eller lokala bildelar butiken, så när som helst kulleden har misslyckats måste du byta hela styrspindeln. Det enklaste sättet att testa för kulled spela det för att lyfta den främre delen av fordonet från marken nog att däcket är igång. När däcket är från marken stadigt greppa toppen och botten av däcket och försök att trycka och dra, om kulleden är dåligt kommer det att finnas spel i däcket. Det finns också ett återkallande meddelande i effekt på grund av felaktigt åtdragna kulleden nötter leder till kulleden skador och resulterar i ett "poppande" ljud. TSB numret är NHTSA00V359001 och är en fara som måste kontrolleras omedelbart om du upplever ljud front.
Sway Bar

främre stabilisatorn eller krängningshämmare används för att mekaniskt koppla vänster och höger fjädring tillsammans för att hjälpa nivå fordonet och förhindra för mycket fjädringsväg på ena eller andra sidan. Under tiden de krängningshämmare bussningarna slits ut skapar en metall mot metall ljud när fordonet träffar bulor eller färdas över grov vägförhållanden. Det är lätt att avgöra om detta är åtminstone en del av problemet genom visuell inspektion. Stöd bilen på pallbockar och visa området där krängningshämmaren är monterad sub rambalkar. Om bussningarna ser svag, förvrängd eller upphöra att existera har du förmodligen hittat din skyldige. Problem är det krängningshämmare bussningarna är inte längre tillgängliga från återförsäljare och din inte sannolikt att hitta dem i din lokala delar butiken heller. Den bästa reparation är att ersätta krängningshämmare och länkar slut med det från en 2003 och uppåt Lincoln LS. Beståndet artikelnummer för v-6 och V-8 bas upphängning är 3W4Z-5482-AA, den v-6 sportchassi är 3W4Z-5482-EA och v-8 sportchassi är 3W4Z-5482-BA. Observera att detta är en vanlig reparation som varje LS ägaren måste ta itu med så småningom och de flesta lokala verkstäder även har inget annat val än att använda den uppgraderade design från de nya LS modellerna.
Steering och Däck
p Om din hörsel ett brummande när du kör eller en clunk buller samtidigt som du vrider du har problem med dina däck eller kopplingar styrning. Ett ojämnt slitna däck eller ett däck med en trasig rem är sannolikt att producera några störande vägbuller som kan leda dig att tro att det är något mer allvarligt händer. Naturligtvis ett dåligt däck kan vara en farlig sak om det går ut under körning, men åtminstone du kommer fortfarande ha möjlighet att styra och stanna säkert. Inspektera runt däcket, i allmänhet slitbanan nivån på däcket bör även över, visar en hel del inuti eller utanför slitage camber inställningar är avstängda och en bula indikerar inre skador på däcken. I båda effekt ska däcket eller däcken bytas ut och om du lider av udda slitage måste du ha en front anpassning göras så snart som däcken byts ut. Det fanns en TSB släppts för 2000-2002 LS modeller som krävs för byte av oket våren i rattstången som kommer att skapa en lös ratt och kan ge ett surrande ljud. Lyckligtvis skulle det vara, kostnadsfritt hos din lokala återförsäljare, eftersom det är en lång jobb som inte är för svag i hjärtat.
Fjädringskomponenter, Bromsar och hjullager
p Om du är lycklig nog att ha en LS med sport fjädring du har en något bättre rida över dem med en bas upphängning setup, men båda är fortfarande föremål för slitage. Clunking ljud från den främre änden kan vara resultatet av svaga eller brutna stöttor, eller en bruten spiralfjäder. Det ljud som alstras från denna situation skulle sannolikt endast visas när man pekar gupp eller kurvtagning abrupt, men kan orsaka problem med styrningen och kraftigt minskar kvaliteten på din resa. Inspektera dina spiralfjädrar, vet du om de är panka eftersom de kommer att vara i två stycken. Tryck ner den främre änden upprepade gånger för att producera en krokig väg effekt och se om ljudet dubbletter själv. Om du hör bruset vid den punkten nu sannolikt i trängande behov av nya stöttor. Varje typ slipning eller morrande ljud kan hänföras till bromsarna eller hjul kategorier bärande. Om du hör ett högt skrapande ljud när du bromsar, eller det blir värre när du bromsar du sannolikt behöver nya kuddar och rotorer, förhoppningsvis inte har pågått länge eller du kanske behöver byta bromsok också. Ett morrande ljud kommer sannolikt att vara en defekt hjullager. Kör med en hastighet av ca 35 km /h och rulla ner fönstren. Försök att lyssna till varje hjul för att avgöra vilka hjullager är fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68777.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.