Vad orsakar ojämn tomgång på en 1995 GMC Safari Van?

Den 1995 GMC Safari van kom med en 4,3-liters sexcylindrig och en fyrväxlad automatlåda. Byggd med samma principer för Chevy 305 och 350 på 4,3-liter är en tryckstång stil motor som använder sig av en distributör, som drivs av kamaxeln till ström till tändstiften. I allmänhet 4,3-liters är en stark motor som sannolikt kommer att pågå så länge som fordonet det befinner sig, så länge som det är väl underhållna. En ojämn tomgång kan inte vara ett allvarligt problem i början, men det orsakar tvekan om acceleration, en förlust av hästkrafter och i de flesta fall kan leda till ytterligare problem än kan minska livslängden och effektiviteten i motorn. Råheten

varje kolv reser sitt insugsslag en naturlig vakuum skapas och kanaliseras genom spjällhuset att fungera som luften delen av förbränningsblandningen. Gas därefter levereras i detta fall genom den nedre insugningsröret med bränsleinsprutning och är tänkt att skapa den perfekta luft och bränsle blandningen för förbränning, Beroende på motorns temperatur, avgasåterföring och andra förinställda protokoll planterats in i ECM. När som helst luft till bränsle är avstängd, kan blandningen detonerar inte korrekt, eller vid rätt tidpunkt. I princip all bristande eller felaktig leverans av luft, bränsle eller gnista kommer omedelbart att orsaka att motorn går ojämnt eller ständigt stall., Addera Air

Air precis som bensin och gnista är absolut nödvändigt för förbränningsprocessen. Lika nödvändigt som luften är, kan för mycket eller för lite av något alltid dåligt och luften leverans till din motor är inte annorlunda. Först och främst kontrollera din luftfilter, den är placerad i huset strax ovanför fläktkåpa på kärnan stöd. Lyft på flikarna och ta bort den om du inte kan se ljuset genom filtret dess beröva din motor för en nödvändig beståndsdel och måste bytas ut. Om luftfiltret är böter eller problemet kvarstår, inspektera varje vakuum linje som går till och från insuget. Varje vakuum läcka förbi grenröret absolut tryck eller MAP-sensorn kommer att vara extra luft datorn inte har redovisats som ålägger rätt luft och bränsle blandningen skapar en ojämn tomgång.
Ignition

Kontrollera skicket på dina tändstift och kablar. Om de inte har ändrats nyligen tändstiften kunde bäras eller det kan finnas skador på tändkablarna. Misständning är vanligtvis den främsta orsaken till en ojämn tomgång och grov acceleration. Om tändstiften var nyligen ersatt ta bort dem och inspektera lucka på varje jordningsband, en överdriven eller ytlig gapped kontakten kommer att skapa en grov körs motorn. Varje tändstift ska gapped till 0,045-inches och åt till 11 foot-pounds. Dessutom ska kontrolleras fördelarlocket och rotor för slitage, sprickor eller annan skada. En sprucken lock kommer att tillåta fukt in i fördelaren orsakar en feltändning över en eller flera av tändstiften. Slitna kontakter på locket eller en sliten kontakt på rotorn orsakar varje tändstift till brand felaktigt.
Fuel

Bränsle leverans är naturligtvis lika viktigt som luft och bränsle. Följ bränsleledningarna till där de möts med motorn och bränslet port provtryckning. Installera en bränsletrycksmätaren och testa bränsletrycket, med nyckeln på och av tändningen trycket bör vara mellan 55 och 61 psi. Om trycket inte är inom angivet intervall finns det ett problem med bränslepumpen, eller bränsleledningar som måste diagnostiseras och är troligen orsaken till din ojämn tomgång. Tilltäppta bränsleinjektorer sprutar en ström av bränsle, i stället för en stadig dimma och kommer att orsaka en allvarlig miss brand problem. Om luften och tändsystem testa bra det skulle vara en bra idé att prova lite bränsle injektor renare eller ha bränslesystemet servas med en professionell maskin.
Andra möjliga orsaker
< p> En överhettning motor gör att luft och bränsle att detonera innan kolven har nått den rätta punkten i förbränningsprocessen stroke och kan allvarliga skador kolven och cylinderhuvudet. Om motorn är överhettad nyligen det kunde vara mekaniker skador på intag eller avgasventilerna eller själva kolven. En blåst topplockspackning, identifieras av den vita röken spreds från avgassystemet eller mjölkaktig ämne som magiskt har ersatt olja i vevhuset. Kylvätska eller olja i förbränningskammaren kan orsaka allvarliga skador och kommer att orsaka att motorn går mycket grov, om alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68776.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.