Vad orsakar överkylning i en S10?

Producerad 1982-2004 i USA, Chevy S-10 har gått igenom olika förändringar, inklusive nya motorer, växellådor, kropp stil och utföranden. Trots de sex olika stora motorer som används genom hela produktionen och de olika ändringar av dem som teknik tillåts kylsystemet alltid har varit någorlunda densamma. Naturligtvis fläktkoppling småningom ersätta med en elektronisk kylfläkt, och efter 996 Dexcool kylmedel användes som motsats till tradition Ethelyn-glykol använts tidigare. Bortsett från mindre ändringar kylvätska har alltid rest från motorn till kylaren för kylning och tillbaka igen, med ett snabbt stopp på värmeelementet när värmen var påslagen, förstås. Summan av kardemumman är att en motor som inte når driftstemperatur kostar gas körsträcka och kommer att hindra dig från att ha värme på vintern. Termostat Problem

termostaten på S-10 i allmänhet är monterat på motorn och fungerar som en dörr som öppnas endast när motorn når en viss temperatur. En felaktig termostat som fastnat i stängt läge förhindrar kylvätska från att lämna motorn och kommer att orsaka att motorn överhettas. Den raka motsatsen är lönsamt också, en termostat som fastnat i öppet läge kommer ständigt att kylvätskan, ofta medför att temperaturen aldrig når över 100 grader. Som en billig del, skulle det inte vara en dålig idé att tappa ur kylvätskan och byt ut termostaten, särskilt om det inte har gjorts några år. Om du nyligen har köpt din S-10 är det möjligt att någon tar bort termostaten alla tillsammans, vilket skapar överdriven kylmedelsflöde och generera oroshärdar i topplocket. Kom ihåg att bara för att temperaturmätaren är låg, kan delar av din motor når fortfarande hundra grader och du skulle inte bli klokare.
Front Body Components
p Om din över kylningen är att effekten motorn uppnår arbetstemperatur och sedan kyler dramatiskt orsakar tillfällig förlust av värme, skulle kunna vara ett resultat av för mycket kall luft blåser genom kylarens lameller. Om du bor i ett kallt klimat, är ditt problem intermittent och du har några front skador ändkropp, främst kylargrillen, skulle detta sannolikt problemet. I alltför kalla klimat, även utan front skador, kommer vissa bilister blockera en del av kylaren med kartong och några remsor zip för att förebygga denna händelse. Som en temporär fix du kan använda kartong för att hjälpa flödeskontroll luft, men blockerar för mycket av radiatorn kan orsaka att motorn överhettas. Om kartongen löser ditt problem search lokala rädda varv eller online för att skaffa en ny grill som verkligen kommer att reglera mängden luft som passerar genom kylaren.
Kylfläkten Operation

Ibland kan en icke fungerande elektrisk fläkt eller en trasig fläkt koppling kanske inte ens märkas i kallare klimat som motorn är föremål för kallare utomhustemperaturer, men om fläkten är alltid på max, kan du återigen dra alltför mycket luft genom kylaren orsakar motorn till över cool. Tänk på detta scenario motorn kommer normalt når driftstemperatur och termostaten öppnas innan fläkten kommer att ha en effekt på motorns temperatur. När som helst en elektrisk kylfläkt körs alltid finns en kort till makten i kretsen för fläkten eller kretsen för den elektriska fläkten relä. Addera lösa problemet

Nine gånger av tio extrem motor över kylningen blir resultatet av en termostat som fastnat i öppet läge, det är i allmänhet den billigaste fix och är mer benägna att misslyckas och orsaka över kylproblemet. Alltid dubbelkolla och kontrollera att kylvätska temperaturgivare också korrekt ansluten och fungerar. Äldre S-10 kylvätska sensorer var ungefär som 305 och 350 setup där en enda tråd glider över kontakten och ofta frånkopplad vid byte tändkablar eller om motorn lyfts av någon anledning. Om stugan har värme och övre kylarslangen blir varm efter några minuters drift finns det ett fel någonstans i kylvätskan temperatursensor, inklusive mätaren eller sensorn själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68775.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.