Symtom på en Bad Camber i en '94 Civic

I sfären av bil suspensioner, är camber förhållandet av en fälg monterade däcket till ett vertikalt läge, när man ser rakt på. Ett hjul som är helt rakt upp och ner anses ha noll camber. När toppen av hjulet förflyttas inåt, mot fordonet, är camber minskas till ett negativt värde. Omvänt, som toppen av däcket förflyttas utåt, är camber mäts i en positiv skala. Oavsett vilken sida däcket lutade mot i justeringen påverkar rida och hantering egenskaper. Felaktiga inställningar kan få överdrivna konsekvenser, på grund av den relativt korta hjulbas på alla Samhällskunskap produceras för årsmodell 1994. Kottar of Silence

Någon märkbar cambervinkel tvingar koniska dynamik att påverka rullmotståndet av ett däck. Den spetsiga änden av en teoretisk kon sträcker sig från den sida av däcket att toppen av däcket lutar mot. Oskyddad av några andra krafter, skulle däcket rulla i en cirkel runt den koniska spetsen. Upphängningsdetaljer knyta hjulen tillsammans, dock, och sådana tendenser höll in, till en grad. Även däckets slitbana dimensionerna förblir även av konstruktion, färdas slitbanan närmast konen punkten, känd som den minsta rullningsradie, snabbare än den återstående slitbanan. Den något avancerat varvtal medför slitbanan att halka på vägbanan. Camber inställningar som är utanför toleranserna tillåter däcket att tyst slipa bort slitbanans barer närmast sidoväggen.
Baksätet Drivers

Honda Civic modeller av denna epok är konfigurerade med justeringspunkter för camber på båda axlarna. Hjulen på den bakre axeln måste anpassas, samt de främre, för att ge de avsedda köregenskaper, åkkomfort och bränsleekonomi. Bakhjulen inställda på olika camber vinklar kan tyckas ha något inflytande vid kurvtagning i en riktning, medan varv i motsatt sätt kräver olika drivrutiner ingångar för att uppnå en vald linje genom en kurva. Motsvarande negativa camber inställningar på bakhjulen på en Civic får låna stabilitet till bilen i någon riktning, men inställningar utanför angivna toleranser får offra däckets slitbana för någon ökad manövrerbarhet.
A Bum Styr

Positiv camber på endera axeln kan påverka den avsedda funktionen hos en Civic chassi och fjädring design. Ett tillstånd som kallas "bump steer" resultat när ett hjul med felaktig camber möter oregelbundenheter i vägbanan. Ett hjul upphängning komprimeras när övervinna en hög plats, och anpassning vinklar ändras. Medan överdrivet positiv camber på ena framhjulet kan göra att bilen drar mot den sida på en plan yta, kan dra neutraliseras, eller omvända när det hjulet rullar över ett gupp i vägen. Konstant tågförarinmatning är nödvändigt att styra en bil lider detta symptom på felaktig inriktning. Addera Civic Pride

Liksom de flesta Honda produkter, Samhällskunskap värderas för tillförlitlig och sportiga prestanda. De är ofta anpassade till vissa racing applikationer, eller helt enkelt "hoppade upp" för att utöka de dygder som redan finns. Racers som kör på lerkärl ytor kan anställa radikala inriktning, med lite rädsla eller oro för däckslitage eller bränsleekonomi. Vissa entusiaster sänka sin Civic för en mer aggressiv hållning, och ofta hjulet och däckkombinationer ändras för att rymma en viss stil. Alignment inställningar kan anpassas för att passa dessa typ bilar, men fabriken specifikationerna ger bäst prestanda i en Civic i lager trim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68772.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.