Vad orsakar motorolja Blow-By Into luftfilterlådan?

En olja mättat luftfilter eller en pöl av olja i luftfilter box verkar vara en märklig händelse med alla medel överväger att dess det sista du förväntar dig att hitta. Olja i luftfiltret eller huset kallas blow-by och det kan orsakas av flera olika skäl som bör åtgärdas omedelbart eftersom det kan vara ett resultat av eller leda till allvarliga motorskador. Fastställande av orsaken till missriktad olja kan vara lite tråkig och kommer att kräva minst ett specialverktyg som sannolikt finns att hyra hos din lokala delar butik. Positivt vevhusventilerande Ventil

positivt vevhusventilerande eller PCV-ventilen är ansluten till luftintaget röret via en gummi vakuumslang som använder motorerna naturlig vakuum för att förhindra överdriven tryckuppbyggnad i motorns vevhus. I de flesta avgjutningar PCV-ventilen kan tas bort genom att dra ut av ventilkåpan genomföringen och sedan avlägsna slangen gummi vakuum. Generellt PCV ventilen ska bytas vid varje tune-up, men förbises ofta. Avlägsna PCV-ventilen, och in i sidan som vilar inuti ventilkåpan för att se backventilen. Skaka PCV-ventilen, om backventilen inte rör sig och en skallra hörs inte, kan PCV sannolikt gärningsmannen, vilket tillåter olja att passera genom ventilen och in i insugningsröret. Byt PCV-ventilen och kontrollera filtret och bostäder efter 500-1000 miles, fortsätt på om PCV ventilen är fungerande eller ersätta det löser inte problemet. Addera Igensatt oljepassager

Tänk på fordon schemat rutinunderhåll. Motorolja som blir alltför gamla och slitna lämnar avlagringar i passagerna motoroljor över tiden som kan bygga upp och skapa större problem. Eftersom oljan blir igensatta passager det blir svårt för oljan rinna från toppen av motorn ner i vevhuset, orsaka olja för att bygga upp och pool inuti toppen av cylindertoppen. Extremt igensatta passager orsakar trycket att bygga upp och öppnar möjlighet för oljan att driva igenom PCV ventilen och in i röret luftintaget där det kommer att rinna in i luftfiltret och filterhuset. Köp en motor flush formel från din lokala delar butik och följ anvisningarna. I allmänhet kommer du att hälla formeln i oljan och kör motorn en tidsperiod. När motorn har spolats tappa av oljan och fyll det med ny motorolja. Byt filtret och se om problemet kvarstår. I vissa fall kan du behöva spola motorn flera gånger för att grundligt rensa alla oljekanalerna och helt lösa problemet.
Slitna kolvringar

Varje kolven har en olje-ring som gör det möjligt för kolven att resa upp och ned utan olja passerar toppen av kolven och in i förbränningskammaren. När oljan är i förbränningskammaren kommer att brännas bort under förbränning eller skjuts till inloppet och avgasgrenrör resulterar i olja belagda avgaser eller olja arbetar sin väg till luftfilterlådan. Den klassiska sagan tale tecken på slitna eller läckande kolvringar är ett moln av blå rök när motorn startar eller röka medan motorn är under hög belastning. Slitna kolvringar kan detekteras genom att köra ett kompressionstest på varje cylinder. Ta bort säkringen bränslepumpen och kabeln från tändspolen till fördelaren, dra ur tändning förpackningar eller enskilda slingor för en distributör-mindre tändning. Installera en kompressionsmätare i varje enskilt tändstift montering. När testaren är installerad har en hjälpare starta motorn, en korrekt avläsning ska uppnås efter att motorn vevas 6 gånger. Skriv ned numret och upprepa för varje cylinder och jämför dem när processen är klar. Varje cylinder i allmänhet bör läsa mellan 140 och 160 Psi. Om någon cylinder testar låg spruta en liten mängd olja eller transmissionsolja i motsvarande tändstiftshålet och utför testet igen. Om kompressionen höjer efter applicering olja då kolvringen för att cylindern är dåligt och är sannolikt orsaken till olje blow-by.
Reparera interna problem

Byte en kolvring är en djupgående process som kommer att kräva att du tar bort motorn från fordonet och riva ner det helt. Byta en kolvring kommer att resultera i en fullständig ombyggnad av motorn och bör lämnas till en mekaniker som har omfattande intern motor upplevelse om du inte är bekväm att utföra sådan reparation. Reparera en intern motorproblem som en kolvring är tidskrävande och kommer tack på en rejäl kostnad för arbete, så om du inte kan få reparationen utförs genast kolla oljan dagligen och byt ut luftfiltret när den mättas för att hålla motorn går så smidigt som möjligt och förhindra ytterligare skador tills reparationen kan utföras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68770.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.