Vad är orsakerna till ett 2003 GT Eclipse Radiator Leak

Den tredje generationens Eclipse var lite av en förändring-up jämfört med tidigare modeller - mer boulevard kryssare än väg-och-track bjässe. Men i processen, blev Eclipse en mer mångsidig och motorväg vänlig varelse, med alla bekvämligheter och utrustning som krävs för att gå hela vägen. Radiator läckor är inte speciellt vanligt med detta chassi, men det kan falla offer för läckor i andra områden. Radiator Skador från
Debris

Radiator läckor är inte speciellt vanligt på nyare bilar - men inte för att han radiatorer själva är så mycket bättre. Det är för att de är ganska väl skyddade på framsidan av fordonet genom luftkonditioneringen kondensor i fronten och de plast Elektriska kylfläktar bakom. Även med Eclipse radiator öppning är så lågt som det är, stenar och skräp förskjutits upp i öppningen är mer benägna att skada AC kondensor än kylaren. Så, om inte kylfläkten motorn på något sätt knuffade framåt in i kylaren, har du inte mycket att oroa sig i form av skador från skräp.
Problem plast

Om Eclipse kylaren har en akilleshäl, det är plast radiator reservoar tankar som många följde med. Plastbehållaren tankar är inget nytt, och de brukar inte orsaka problem - men det är en sak som kan gå fel. Tillverkarna skapar dessa tankar genom att "svetsa" plasten tillsammans, sedan gå med plasttankar till aluminiumkärna. Dessa tankar kan spricka och läcka vid svetsarna, men är precis lika sannolikt att läcka där de möter kärnan aluminium radiator. Aluminium och plast expandera och kontrakt i olika takt, så är någon form av misslyckande inte osannolikt eftersom tiden går.
Slangändar

flesta radiator läckor sker inte på kylaren alls, även om det är där du hittar vattnet, den stora majoriteten av läckor inträffar vid slangändar och vid kylarlocket. Gummislangar, efter ständig underkastelse till värme, stress, vibrationer, syre och avgaser, hårdnar med tiden. Slangen överensstämmer med formen av radiatorn utlopp och klämma, och krymper en aning bort från tillbehören. Mitsubishi rockar munstyckena med ett lager av tätningsmedel innan de lämnar fabriken, men efterföljande reparationer och upptag kommer att störa tätningen och göra slangarna mer benägna att läcka.
Munstycke Problem

Om Eclipse kylsystem har en design fel - som tankarna är inte riktigt - då det har att göra med den övre kylarslangen munstycke. Den övre kylsystem Munstycket är tillverkat av aluminium, som tenderar att korrodera och grop annorlunda än stål. Den aluminium munstycken är en del av anledningen till att Mitsubishi använt slang tätningsmedel från fabriken. Så, om du eller en tidigare ägare har någonsin tagit bort den övre slangen utan slipning munstycket för att få bort rost och gammal fogmassa, tillämpas sedan tätningsmedel efteråt, kommer du så småningom problem med det. Om du tar bort slangen av någon anledning, vet du nu vad du ska göra för att förhindra problem i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68759.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.