Plötslig förlust av makt i en Diesel 2005 Dodge lastbil

Dieselmotorer är awesome, om världen gjort någon form av mening, skulle vi alla att köra dem. Och Dodge Cummins ISB är både en av de mest imponerande konsument-grade olja-brännare ute och en groundbreaker i sin egen rätt. Men även en maskin som enkel och tuff som den 5,9-liters ISB kan misslyckas, särskilt efter många års användning på sätt som du ska använda en diesel. Boost Läckor

Cummins ISB: s turbokompressor ökar motorns hästkrafter genom knuffande någonstans mellan 17 och 21 pounds per square inch av trycksatt luft in i intaget tarmkanalen. För enligt ideala gaslagen, gör handlingen att komprimera luft det varmt, går detta högt tryck laddning via ett radiator-liknande intercooler innan du går in i motorn. Över tiden, de kontakter som kopplar de hårda delarna av ditt system - såsom intercooler - till de rörliga delar - såsom motor och turbo - kan lossna och misslyckas. Detta gör det uppsving läcka en huvudmisstänkt där plötslig förlust av makt är berörda.
Symtom och spåra läckan

turbo använder en reglerande ventil avgas bypass kallas sidoledningsdon hålla turbo rpm stabilt och snurrande tillräckligt hög för att producera rätt uppsving. Om luft läcker ut ur systemet kommer wastegate stängs helt och turbon kommer att skrika upp till höga varvtal för att lämna erforderlig luft. Så, kan du höra högre än normalt turbo gnälla efter en stor boost läcka. Det enklaste sättet att spåra en läcka ner är att låta motorn svalna över natten, och - omedelbart efter start, innan supportrarna sparka på - ha en cigarrökande vän blåsa ett tjockt moln av blå rök runt beslag. Du ser tryckluft störande röken som det läcker, om det finns en läcka.
Sensor Symtom

Diesels inte som regel , behöver väldigt många sensorer eller kontroller dator för att köra. Men den avancerade ISB - med sin datoriserade common-rail och elektronisk wastegate - kräver några. En felaktig insugsluftens temperatursensor, tryckgivare eller boost sensor kan lätt orsaka en förlust i kraft som datorn använder felaktig information från sensorer eller inser att sensorn är trasig och ignorerar det helt.
Bränsletryck Problem

En av anledningarna till att dieslar är fantastisk - och, ja, de fortfarande är - är att det inte är för mycket som kan gå fel med dem. Ge en diesel och luft, och det fungerar. Om din Cummins är att få alla tryckluften den behöver, men fortfarande förlora makten, så finns det en god chans att du har en tankning problem. Den Bosch VP44 högt tryck roterande pump är en ganska tillförlitlig enhet jämfört med de flesta andra högtryckspumpar - men lastbilens liten hiss pump är inte riktigt lika tufft. Hävertpumpen är den första i raden, den skickar lätt-trycksatt bränsle till VP44, vilket är betydligt bättre på att trycka bränsle än att dra den. Om hävertpumpen misslyckas kommer VP44 inte länge för denna världen. Och när det händer, kommer din motor slut på bränsle och el kommer att sjunka ganska abrupt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68758.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.