Bruna Bitar i Power Steering Fluid

Alla möjliga saker kan gå fel med din bil, några av dem konstigare än andra. Hydrauliska system som din olja, växellåda, bromsar och servostyrning systemen byggdes för att flytta bara vätska - så att hitta bitar av något i vätskan verkligen anledning till oro. Servostyrning Systems

Servostyrningssystem består främst av en pump och två hydraulcylindrar. Pumpen får sin kraft från motorn, med de hydrauliska cylindrarna vända i motsatta riktningar mellan framhjulen. När trycksatt fluid från pumpen går till en av cylindrarna, fyller det upp och skjuter hjulen åt vänster eller höger. En uppsättning ventiler styr vätskeflödet till de hydrauliska cylindrarna. I ansökan, tillverkarna kombinera de två cylindrarna till ett enda rör, en platta i mitten skiljer de två sidorna av röret, med ventiler som avgör vilken sida vätskan flödar in
Bitar i Fluid <. br>

Servostyrningsvätska inte, under några omständigheter, magiskt övergång från en vätska till en solid. Så, de bitar du hittar i din styrservoolja måste komma från någon annanstans - i det här fallet, en av de många gummitätningar och O-ringar i hydraulsystemet. Gummi är en polymer, vilket innebär att den är uppbyggd av långa molekylära strängar. Som gummi åldras, dessa strängar rast och gummi "torkar ut" kontrakt och härdar. De bitar som du ser är nästan säkert bitar av torrt gummi flyter i systemet.
Fluid Tillsatser

Ett antal företag gör tillsatser för att hjälpa mjuka tätningar och minska inre läckage. Kemiskt sett sådana tillsatser fungerar på liknande sätt de tillsatser som finns i "hög körsträcka" motoroljor. De i allmänhet som utlovat, men här, med hjälp av någon kan vara en fråga om att stänga stalldörren efter att hästarna har gått. Tillsatser är utformade för att förebygga sälskador - de kan inte ångra skador som redan har gjorts. De kommer dock orsaka tätningarna att svälla något, stänga luckor och hjälpa till att köpa dig lite tid innan du måste ta itu med det verkliga problemet.
Av problem

Om du ser tätningsmaterial flytande i behållaren, bör din första prioritet att få ut det. Dessa små bitar av gummi är som granatsplitter i din styrservoolja systemet och kan täppa små fluidpassager och i slutändan skada bladen pumphjul. Efter att få bitarna ut, kan du tömma och fylla på vätska, sedan införa en tillsats att köpa dig själv lite tid. Men så småningom, måste du hitta den nedbrutna tätningen. Det är troligt pumpens axeltätning, eftersom det är den som ser mest övergrepp, men någon O-ring i pumpen eller rack är misstänkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68755.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.