2003 Subaru Outback P0519 Check Engine Code

Alla Smart tillverkaren använder någon motor design som skiljer sig förutom andra, Mazda har sin RENESIS roterande, har GM sin förtjusande och tjock-headed kärlek till tryckstången V-8s, har Aston Martin V12 och Subaru har sin "Boxer" horisontellt motstående fyra-cylinde enginer. Den boxare fyra har visat sig vara en ganska kraftfull och pålitlig erbjudande genom åren, men även denna ättling till den gamla VW fyrcylindrig motor kommer inte vara för evigt. Mer än ett decennium efter produktion, små problem - som de som orsakar P0519 - är bundna till dyker upp. Instruktioner
1

Kontrollera bilens dator för andra, motsvarande koder och använda dem för att hjälpa till att spåra problemet ner. Kod P0519 översätter som en "Idle Styrsystem Fel," vilket är ett annat sätt att säga att det är antingen för mycket eller för lite luft som går in i motorn på tomgång. En hel del saker kan orsaka detta, så noggrant undersöka alla andra koder du måste eliminera några av de variabler.
2

Kontrollera vakuum läckor. Vakuum läckor kan hända i en mängd platser: vakuumledningarna, insugningsröret, slangen från luftboxen till spjällhuset, TB och insugningsröret packning, eller i sprickor i intaget själv. Den gamla mekaniker Konsten att hitta en läcka innebär en burk eter startfluidum. Med motorn igång, spraya startfluidum i en-sekund pulser på alla de olika läckagepunkter. Om du hör uppgång motorn kortvarigt i rpm, är det för att det suger vätskan genom läckan. Håll sprutning tills du hittar den exakta punkten för läckage.
3

Rengör mass-luftflöde sensor. Du hittar MAF sensorn i intaget slangen mellan luftfiltret och spjällhuset. Denna sensor använder en uppvärmd tråd, kyls av inkommande luft, för att bestämma mängden av luft som går in i motorn. Om MAF sensorn tråden blir smutsig, kommer gunk isolera tråden och få den att läsa lägre än det borde. När du har hittat MAF sensorn, ta bort skruvarna som håller fast den slangen och försiktigt vicka den uppåt. Spraya sensorn tråd med en MAF-sensor cleaner - finns på alla delar butik - för att avlägsna eventuella avlagringar från den. koderna P0100 via P0104 kan även visas om du har en smutsig MAF sensor.
4

Rengör tomgång luftvägar kontroll i spjällhuset. TB s IAC passager fungera som en bypass för luft när spjällskivan stänger, och de kan bli igensatta med kol, olja och smuts. IAC kanaler är särskilt benägna att igensättning om du har en dålig luftfilter eller positiv ventil vevhusventilation. Detta är en något involverad förfarande och bör endast göras om du också få koder som anger någon form av IAC fel, t.ex. P0505, P0506 och P0507. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68753.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.