Vad betyder en 300 Trouble Code på en 1997 Pontiac Sunfire?

Kod P0300 är inte den mest ovanliga koden i världen, och det är framför allt inte-ovanligt på äldre bilar som 1997 Sunfire. Medan 2200 fyrcylindrig motor och, framför allt, var tillval Quad Fyra motorn väl betraktas för pålitlighet, är det faktum att de är både äldre som tiden går. Problemen kommer att hända, och de kommer att orsaka hela systemet felkoder som P0300. Code Interpretation

Kod P0300 är en generisk kod läsas av någon "utsläpp" typ Onboard Diagnostics, Series II scanner. Det tolkar som "Random feltändningar, vilket innebär att du har flera cylindrar misslyckas med att tända luft /bränsleblandningen. En multipel feltändning som detta tyder på ett systemövergripande problem med luft, bränsle eller gnista leverans, liksom avgaser eliminering. Denna kod kommer nästan alltid dyka upp tillsammans med andra koder som anger vilken typ av fel som du tittar på.
Air Delivery och Metering
p Det finns inte alltför många saker som kommer att orsaka en för hela systemet luft-leverera problemet, och de nästan allt hända innan motorns spjällhuset. Ett stopp i intaget systemet, särskilt om bilen har ett smutsigt luftfilter, kommer att begränsa luftflödet in i intaget. Mer troligt, har en air problemet mer att göra med luft mätning än utbudet. Sunfire använder en speed-density system för att beräkna den mängd syre som går in i cylindrarna, och dessa system är starkt beroende av grenröret absolut tryck och luftintaget temperaturgivare, ett misslyckande med antingen sensorn kommer att utlösa en multipel-feltändningar. Gasspjällssensorn är den sista avgörande komponenten av hastigheten densitet systemet, och är en misstänkt här.
Bränsletillförsel och Metering

Din motor behöver en stadig tillförsel av bränsle precis som det gör luften, och datorn måste veta exakt hur mycket bränsle det handlar om. En dålig bränslepump, kommer igensatt bränslefilter eller dåligt tryckregulator påverka bränsletillförseln. Datorn förlitar sig på sin bränsletryckssensor att övervaka bränsletillförseln, så det är en kandidat. Men den mörka hästen här är OLJETRYCKSGIVARE /switch. Datorn är programmerad att döda bränslepumpen om oljetrycket sjunker, för att hålla dig från att steka motorn,. Så kan en dålig oljetrycksbrytaren, hypotetiskt, orsaka en intermittent misständning Addera Spark Problem

Sunfire motor använder två separata spolar att utlösa tändstift, en plug bränder cylindrarna ett och fyra, och de andra triggers cylindrar två och tre. Så kommer en dålig spole orsakar inte en "random" feltändningar, eftersom en slumpmässig misständning innebär att alla cylindrarna påverkas. Så i det här fallet, du är mer benägna att titta på ett fel relaterat till vevaxeln lägesgivare. Det är möjligt att en dåligt tändstift byte kan orsaka en slumpmässig feltändningar, särskilt om de pluggar är mis-gap. Du kanske också vill undersöka motorns jordningsband och eventuellt datorn, eftersom de är de enda två andra platser där alla cylindrar "tändning mekanismer gränssnitt.
Avgassystem och mekaniska fel

flesta mekaniska fel kommer att påverka en cylinder mer än en annan, så detta är det minst troliga. En blåst topplockspackning kan orsaka en slumpmässig misständning, som kunde en sprucken huvudet eller blocket. En dålig avgasgrenrör eller insugningsröret packning kan påverka alla cylindrar, och kommer att skada antingen till grenröret. En del av anledningen till att ett avgasgrenrör problem kommer att orsaka en misständning är att det kommer att skeva läsningen från lambdasonderna - en annan möjlig gärningsman, om de går dåligt. Ett dåligt brutna katalysator kommer att hämma avgasflödet och orsaka en slumpmässig misständningar också. Men, mer troligt, är omvandlaren ett offer för slumpmässig misständning, snarare än orsaken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68750.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.