Hur man testar en Coil Pack på en 1989 Buick Lasabre

Även Chevy små block har fått mest uppmärksamhet, har Buick 231 v-6 är en av de mest intressanta framgångshistorier av alla GM-motorer. Denna motor började faktiskt ut som en all-aluminium V-8, introducerades 1961, och såldes till England Rover Company 1967. Rover använde denna V-8 för att driva alla sina erbjudanden för nästan ytterligare fyra decennier, medan GM åter tooled designen som en V-6. Buick 231 såg utbredd användning under 1970 och 1980, gro längs vägen turboladdare, bränsleinsprutning och flera förpackningar spole. Än idag kan GM: s 3800 V-6 spåra sin design rötter tillbaka multi-spole 3,8-liters, och det udda, aluminium V-8 att GM inte ville. Saker du behöver
Spark testare och jord Review, Digital multimeter
LED testlampa
Visa fler instruktioner
1

Identifiera alla delar spolpaketet .. Det finns två typer. Den typ ett spolpaketet har elektrod "torn" där tändkablarna ansluter på båda sidorna av förpackningen, den typ två-pack Har kontakten tornen på samma sida. Spolen förpackning innehåller tre separata spolar arrangerade framifrån och bakåt, varje spole befogenheter de pluggar på två cylindrar. Motsatt sidas torn på T1 och de parade tornen på T2 ansluta till samma spole.
2

Koppla en av tändkablarna från en spole torn och anslut din gnista testare till det. En gnista testare fungerar precis som ett tändstift - och, faktiskt, kan du göra en från en gammal tändstift och en plugg tråd. Anslut jordledningen på din gnista testare till den negativa polen på batteriet. Du kan också ansluta kroppen av ditt test plugg till minuspolen med en jumper kabel.
3

Starta motorn och veva upp, om möjligt. Titta på gnista testare, om du ser en gnista i testaren eller testet kontakten, sedan stänga av motorn och upprepa testet med den andra tornet på denna spole. Det skulle vara motsatsen till en T1, gränsar till en T2. Om du observerar en gnista från båda tornen på denna spole, så att spolen är sannolikt fungerar korrekt. Återanslut tändkablarna tillbaka och flytta till nästa spole - centrum coil - i linje. Upprepa med den spole, följt av den tredje spolen.
4

Kontrollera funktion spolpaketet, strömförsörjning och signal från chassit, om du fick någon gnista från någon av spolarna. Koppla den 14-poliga sele kontakten från spolpaketet och titta på kontaktdonet; anslutningarna är märkta med bokstäverna A till P, hoppa O. Vevaxeln signalledning är G, sjunde ner från toppen. Den 10-volts signal terminal N, eller andra upp från botten.
5

Peka din multimeter svarta (negativa) sond till batteriets pluspol, och tryck på den röda proben till "N" ; strömterminalen på kontakten. Har en assistent försöka starta bilen och följa spänningen behandlingen av DMM. Det borde läsa på eller omkring 10 volt. Om spänningen är lägre än, så har du ett problem med strömmen voltssupply. Kontrollera vevaxeln signalen, om spänningen är högre än 10 volt.
6

Anslut LED testet ljusets marken klämma till batteriets minuspol och röra sin positiva sond till vevaxeln signalkabel eller terminal G. Har en assistent försök att starta bilen. Din LED-ljus bör snabbt flimmer på och av. Om ljuset blinkar, har du ström till spolen pack. Byt hela, om lysdioden inte fladdrar alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68749.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.