Den Honda MIL Code P1259

Honda Namnet har varit synonymt med högteknologiska lösningar längre än de flesta människor på jorden ha varit vid liv - och av goda skäl. Honda, som många tillverkare i efterkrigstidens Japan, var tvungen att skapa en konkurrensfördel bland mer etablerade företag genom att vara smart, modig och mer flexibla än de. Kod P1259 signalerar ett problem med en av företagets varumärke system, en som är mycket mer specifikt än det låter. Code Interpretation

tillverkaren-specifik kod låter väldigt kryptiskt och mycket dåligt - ". VTEC System Fel" Honda listar P1259 som Kärnan, är VTEC-systemet i huvudsak en andra uppsättning lober på ditt intag kamaxel. Vid låga varvtal, de mindre lober på kamaxeln påverka insugsventilerna, förbättra låg-rpm vridmoment och bränsleekonomi, och minskar utsläppen. Vid höga varvtal, ca 4500, går det VTEC-systemet "på kammen," och du får som bekant kick-in-the-byxor känslan av en plötslig effektökning. Addera Hur VTEC Works

lober på ditt intag kamaxel flytta ventilerna via små spakar som kallas "anhängare." De anhängare på en VTEC-motor är gement "h"-formad. Den nedre delen av den höga vänster ben av "h" rider på den mindre kamlob, skjuter upp i det långa benet ned på ventilen, och de kortare högra svänger benet på det långa benet. Det kortare benet rider på stora kamaxel loben. När VTEC sparkar in, låser en olje-tryck-driven cylinder två ben "h" tillsammans, vilket driver kamföljaren med större kamnäsan. Den VTEC-systemet kräver ca 55 psi oljetryck för att fungera, även om detta kan variera något med den specifika bilen.
The VTEC Oljetryckskontakt

oljetrycksbrytaren är en av de två primära byta komponenter i VTEC-systemet, det är att komponenten som ansvarar för att berätta om datorn om det finns tillräckligt tryck för att aktivera VTEC-systemet. De OPS är faktiskt en redundans specifika för VTEC-systemet, motorns primära oljetryck sensor talar om för datorn vad som händer med motorn. Så, om denna switch säger att oljetrycket är lågt medan det primära tryckgivare säger trycket är normalt, då brytaren kan vara fel och kastar en kod. Om kabelnätskontakten för tryckvakten får ström från batteriet och det finns kontinuitet (visst motstånd i ohm) mellan terminalerna på switch sele, sedan gå vidare för att kolla in VTEC solenoid.
VTEC Solenoid

VTEC solenoid är elektriskt styrd ventil som öppnas för att skicka trycksatt olja till kamföljarna. Det fungerar ungefär som alla andra påtryckningar solenoid, med hjälp av en spole av tråd för att inducera ett magnetfält och öppna ventilen armaturen. Denna magnetventil är, för alla avseenden, "hjärtat" av VTEC-systemet, och ett misslyckande här kommer säkert utlösa en kod. När du har kontrollerat OPS, koppla ur selen solenoiden ledningar och använda en multimeter för att kontrollera ohm motstånd i magnetventilen. När du rör dig ohmmeter sonder till solenoiden terminaler, bör du se mellan 14 och 30 ohm, något utanför detta tyder på en dålig solenoid. Återigen kommer den specifika siffran varierar beroende på program, men du bör aldrig se antingen 1 ohm eller 10.000 ohm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68747.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.