1995 Ford F-150 Spole Underlåtenhet Symtom

1990-talet var en vattendelare era för Fords pålitliga gamla pickup, en övergångsperiod tid då det gick från en allmänt utilitaristisk apparat till önskad transport av dem som föraktade front-drive sedaner. För bättre eller sämre, var mitten av 90-talet när F-150 gjorde övergången från analog till digital. Och 1995 i synnerhet var ett intressant år, som Fords modulära V-8 var ännu inte infört och muskel-eran thumpers med enstaka spolar och distributörer fortfarande styrde hönshus. Coil Basics

Under 1995 produktionsår, F-150 kom med två grundläggande motorer - som båda var decennier gamla och om grund för ersättning. Den 300 kubiktum, 4,9-liters rak sexa och två Windsor små-block - 302 och 351 cubic inches - använt en helt modern multi-point bränsleinsprutningssystem, utan förlitade sig fortfarande på mekaniska distributörer som användes när Kennedys roamed Jorden. Det innebär en spole och en uppsättning av symptom som delas med nästan varje motor tillverkad före
grundläggande symptom

grundläggande symtom på spolen misslyckande innebär feltändningar,. Som är , underlåtenhet att tända luft /bränsleblandningen i motorns cylindrar. Vilket är begripligt, när man betänker det faktum att de får antingen ingen gnista eller en mycket intermittent gnista. Feltändningar genom en felaktig spole kommer vanligtvis manifesterar först som en förlust av top-end hästkrafter under fullgas. Över tiden kommer effektförlusten krypa ner rpm bandet och råkar i lättare gaspådrag. Strax innan spolen går ut, kommer motorn ur funktion och skaka på tomgång, och kommer att vägra att accelerera bilen alls.
Coil Överhettning
p Om har du någonsin sett en stor server bank då vet du att kraftfull dator kretsar behöver ett kraftfullt kylsystem för att hålla den från att smälta ner. Coil misslyckande börjar oftast ut så lätt motstånd i spolen, att motståndet vänder den elektriska energi som passerar genom till värme, vilket ytterligare minskar lindningstrådar 'elektrisk ledningsförmåga. Så, vinden upp dig med ett skenande tåg av spole underlåtenhet att överhettas. Det är därför coil-relaterade misständningar kommer vanligtvis bli värre när lastbilen körs, börjar relativt mild på tomgång och gradvis försämring som motorn går.
Diagnos

1995 års modell var den sista för Fords gamla Onboard Diagnostics, Serie One protokoll, så kommer du inte få samma koder som du skulle med senare-modell lastbilar. Men ta inte det betyda att din mindre sofistikerat system är helt olämplig, det är ganska kompetent nog att utlösa en check-motorn ljus och ger dig de rätta diagnostiska koder så att du vet om spolen har gått dåligt, och hur det har gått dåligt . Felkod 215 indikerar ett fel i spolen primära utkretsen, och DTC nummer 216 indikerar ett fel i den sekundära kretsen. Vare lagras eller aktiv, antingen betyder att det är dags för en ny spole.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68746.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.