Vad händer om koppling och tryckplattan är Felinriktad

drivlinor arbete genom att snurra,? Vevaxlar spinn, växellådans ingående axlar spinn och så gör drivaxlar, axlar och hjul. Helst bör de snurra alla tillsammans och i perfekt synkronisering, men felinriktning mellan vevaxel och kopplingsplattan kommer att orsaka vissa delar att snurra på en axel, medan andra delar fortsätter att snurra på en annan. Symptomen är tydliga, men själva problemet är lätt att missförstå med andra frågor. Vibration
p Om du någonsin tagit en back massager Apart - och vem har inte, egentligen? - Då har du sett hur det egentligen fungerar. En massageapparat får sin bounciness från en vikt fäst vid en kort arm, vilken är fäst vid sin andra ände till den elektriska motorns axel. Ett dåligt kopplingsskiva kommer att göra samma sak i din sändning, men i det här fallet, den "vikt" är kopplingen skivan och "armen" är avståndet mellan centrum av skivan och den för svänghjulet. Även i detta fall, är kopplingen vanligen lutas, till skillnad från att lyftas av av sin axel parallell med svänghjulet.
Koppling Chatter

"Clutch darrning" är vad som händer när kopplingen snabbt studsar på och utanför svänghjulet, upprepade gånger gripa och släppa det - detta är en av de kontrollampa tecken på en sned eller skadad klomekanism eller bäring. I "skadade kopplingsmekanismen" kategorin, har du också saker som olja eller vatten i kopplingen materialet, försämrad friktion material, en skev eller skadad svänghjul. denna effekt blir ännu tydligare med tiden, eftersom skadorna tjattrande koppling tryckplattan fjädrar och försvagar korrekt ingrepp.
Grab

Kopplingen kan studsa ganska lite innan det gör fångar slutligen, men när den gör det, kommer det göra det med besked. Normalt skulle din tryckplatta fjädrar trycka kopplingen mot svänghjulet, men när kopplingen är feljusterad eller sned vinkel, kommer det inte att ingripa tills levering kraft dess off-axis engagemang kilar plattan mot svänghjulet. När det händer, kommer kopplingen att spärren på svänghjulet och snabbt ta tag i det istället för att smidigt engagera det.
Felaktig Release och Net Effect

Excess spela i kopplingsmekanismen , i kombination med den kil-verkan, börjar kopplingen svårt att frigöra och modulera. Ytterst vinden upp dig med en koppling som fungerar som en on /off knapp och chattare under ingreppet. Feljusterade kopplingsplattorna är döden för plattan kopplingstrycket fjädrar, den throwout bärande och ofta transmission -. Så, om du misstänker att ett problem är bryggning, få det behandlat innan en $ 500 problem förvandlas till en $ 5.000 problem

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68744.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.